GündemSiyaset

Türkiye’de Koronavirüsten Can Kaybı 98 Artarak 1006 Oldu


Afiyet Bakanı Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının peşinde yaptığı açıklamada, “Son 24 saatte olgu sayısı 4 bin 747, ölüm sayısı 98 oldu, toplam ölüm sayısı 1006’e ulaştı.” dedi. Toplam olgu sayısının 47 bin 29’a ulaştığını söyleyen Koca, bugün itibarıyla yapılan test sayısının ise 307 bin 210 olduğunu açıkladı. Koca, Türkiye’de iyileştikten daha sonra tekrar virüse yakalanan hastanın olmadığını da söyledi.

Bakan Koca’nın açıklamaları

Bakan Koca’nın açıklamaları Bakan Koca’nın açıklamaları Afiyet Bakanı Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası salgının Türkiye’deki seyri ile ilgili olarak açıklama yaptı.Sözlerinin başında “Sözlerimi bilhassa şahsınız için söylediğimi kabul edin. Mukaddes Bayan teyze, beni karşılıklı konuşuyormuş gibi dinleyin. Sevgili genç arkadaşım Can, telefonda konuşuyormuş gibi beni dinle” diye başlayan Koca, devamında; “Türkiye’deki toplam sıhhat personeli sayısı 1 milyon 611 bin 635’tir. Yoğun bakım konusunda Avrupa’nın en şanslı ülkeyiz, ülkenizin sıhhat altyapısına güvenin. 2.423 hastamız iyileşerek taburcu edildi. Sağlık ordumuza güvenin” ifadesini kullandı.

Koca, şunları kaydetti:

s-15d985cc53ce6a41b57e4c3ac2b3c1d6136163
‘O kendine çok uyarı eden biri, koronavirüs ona bulaşmış olamaz’ demeyin. Virüs her insana bulabilir. Bize ayrıcalık tanıyacak tek şey tedbirdir. Itinalı olun.Artık nisan ayındayız. Güneşin, canlanan doğanın cazibesi sizi dışarı misafir etme edecek. Sokakların çekiciliğine direnmek zorundayız. Hastalığı denetim altına aldığımız anda, özlediğimiz hayatın güneşi doğmaya başlayacak.Vekillere seslenmek istiyorum, sağlık durumu camiası olarak uzun senelerdir süregelen bir sorunumuz var. Hekimlerimizin diğer birçok personelimizin uğradığı zor böylece fazla defa haber oldu. Yasalar caydırıcılıktan uzaktan kaldı. Yüce Meclis, beklediğimiz adımı atmış durumda. Cezaların caydırıcı sertlikte olması tekrar beri Cumhurbaşkanımızın da talebidir. Sağlık Durumu çalışanlarımızın manâlı bir kısmının koronavirüs çaba ettiği günlerde, şiddetin asla bağışlanması düşünülemez. Sizlerden istirhamımız bu tasarının her vekilin evet oyuyla yasalaşmasıdır. Meclisimizden personelimiz için bir kalkan istiyorum. Meclis yasayı oy birliğiyle çıkarırsa bizler meclisimizi samimi alkışlayacağız.

Sıradaki Haber :  Kuzey Kore'nin yüzde 60'ı gıda güvensizliği ile karşı karşıya

Son 24 saatte 98 kişi öldü, 4 bin 747 yeni olgu tespit edildi

s-f49181cd8fd0f3608157afa2ce0af8a1383ea0
Toplam deneme sayımız 307 bin 210 oldu. Bugün 30 bin 864 yeni deneme yaptık. 4 bin 747 yeni vakamız var. Bugün ölüm eden 98 vatandaşımızla beraber toplam vefat sayımız 1006 oldu. Bugün iyileşen 281 vakamızla beraber 2 bin 423 hastamız iyileşti.Test sayımız 30 bine yaklaşmıştı, 30 bin önümüzdeki hafta için belirlediğimiz hedefti, bugün aşmış olduk. Deneme sayımız arttıkça vakaları daha erken tespit ediyoruz. Riski teftiş altına alma gücümüz her geçen gün artıyor. Aldığımız tedbirler çerçevesinde hayatı kolaylaştırmak istiyoruz. Maskeye ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ücretsiz ulaştırmaya başladık. Bu konuda üstüne düşen sorumluluğu gönüllü olarak üstlenen Türk Eczacılar Birliği’ne bilhassa teşekkür ediyorum.Geçen toplantıda Türkiye olarak erkenden kullanmaya başladığımızı belirttiğim ilaçların faydasından daha artı emin olduğumuzu söylemek isterim. Yoğun bakıma ihtiyaç duyan hastamız artan bir şekilde azalıyor. Vaka sayısına tarafından ölüm oranı yüzde 2,15’tir. Nüfusu 10 milyonu aşan ülkeler arasında Türkiye 12. sırada yer almaktadır.

“Önümüzdeki 2 hafta fazla manâlı”

s-9697c71d4977567cde2ab87d3bee1ce52d46cc
Bir söz vardır, hepimiz diğerinin bir uzvu gibidir. Kendimizi korumanın yolu başkasına dikkat ve ihtimamdan geçer. toplumda çok yüksek bir hassaslık vari teşekkür ediyorum. Ahali, devlet el birliğiyle biz bu koronayı mutlaka yeneceğiz.İstanbul özelinde seyrin nasıl gittiğini henüz rakamlarla konuştuk. Taramayı giderek artırdığımız bu dönemde vaka sayısının artışı doğal. Sosyal izolasyonu korumak zorundayız, önümüzdeki 2 hafta fazla kayda değer.Sağlık çalışanlarımız yönelik kuvvet konusunda vatandaşlarımızın yaklaşımı daha öbür. Günde sıradan 40 durum görüyorduk, azaldığını söyleyebilirim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu