Gündem

Türkiye’den Arakanlı Müslümanlara yardım eli

Türkiye, dünyayı tesiri altına alan yeni tip korona virüs Covid-19 salgını sırasında da Myanmar’ın Arakan bölgesinde Müslümanlara müteveccih yapılan atak neticesinde Bangladeş’e sığınan Arakanlı Müslümanları yalnız vazgeçmedi. Türkiye’nin muhtelif destek kuruluşları, Arakanlıların Bangladeş’e sığındıkları ilk günlerden bu yana destekte bulunurken TİKA, aralıksız olarak kamplarda bir hayli insani yardım faaliyetlerine devam ediyor.

Bu kapsamda TİKA, korona virüs sebebiyle güç günler geçiren ve Bangladeş’in Cox’s Bazar’da yer alan Rohingya kamplarında yaşayan surat binlerce Arakanlı yurttaşları unutmadı. TİKA tarafından Ramazan ayının başında 5 bin adet paklik malzemeleri kamplardaki yurttaşlara dağıtılırken geçtiğimiz hafta içinde 10 çeşit besin malzemesi bulunan 5 bin kutuyu daha lüzum sahiplerine dağıtıldı.

TİKA çalışanları yaşlı ve hastaların konutlarına besin paketlerini teslim ederken besin paketlerini teslim alan Arakanlılar, yaptığı desteklerden dolayı Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini iletti.

Moshıur Rahman
 

Sıradaki Haber :  Öğrenciler içeride, aileleri dışarıda ter döktü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu