Dünya

Türkiye’nin Covid-19 mücadelesi Japonya basınında

Korona virüs ile çaba mevzusundaki siyasetlerinden daha evvel Amerikan yayın kuruluşu CNN’in methiyeyle bahsettiği Türkiye, bu kere Japon medyasında geniş yer aldı. Ülkenin önde gelen yayın kuruluşlarından FNN, Türkiye’de devam eden Covid-19 ile çaba sürecini mercek altına aldı. Değişik yaş gruplarına müteveccih kısmi caddeye çıkma yasakları, kamusal alanlardaki dezenfekte çalışmaları, sıhhi malzeme dağıtımı, ticari firmalarda alınan hijyen ihtiyatları ve sağlık kurumularda uygulanan rehabilitasyon usullerine geniş yer verilen haberde, Türkiye’deki sağlık kurumulardan görüntüler kullanıldı.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörü Prof. Nuri Aydın’la bir ziyaret de reelleştiren FNN takımları Aydın’ın, “Türkiye’de yoğun bakım yatağı anlamında bir sarih bulunmuyor. Şu anda bir kasvetimiz yok. Ventilatör anlamında da oldukça rahatız” laflarına yer verdi. Korona virüse tutulduktan sonra plazma rehabilitasyonu için donör olan bir Türk hekim de haberde ayrıntılı olarak yansıtıldı.

Sağlık sistemi vurgusu

Sağlık sisteminde tıkanıklık yaşanmadığının vurgulandığı haberde Türkiye’de korona virüs rehabilitasyonu gören Japon bir kadının, “Japonya’da test yaptırmak basit değil, Türkiye’de sadece öksürük bulgusu olanlar bile teste gelebiliyor” ifadeleri yer alırken telefonuna gelen iletiyle eczaneden maske alan bir yurttaşın da, “Devlet maske verdi. Hoş bir uygulama. Türkiye’de maske kasveti yok” ifadeleri yer aldı.

Japonya’da maske temininde güçlük yaşanmasına karşın Türkiye’de herkese 5 maske sağlanmasından methiyeyle laf edilen haberde, korona virüsün potansiyel rehabilitasyon yolu olarak görülen Japon imali Avigan’dan da yeterli ölçüde sipariş edildiği aktarıldı.

Burak Ersoy

Sıradaki Haber :  ABD'de devam eden protestolar kontrolden çıktı, 25 kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu