Gündem

Türkiye’nin ilk engelli Belediye Başkanı Hançerli: “Fırsat verilip olanaklar sağlandığında yapamayacağımız şey yok”

Avcılar’da yaşayan manili yurttaşların ve ailelerinin yaşamını basitleştirecek ve sevinçli zaman geçirmesini sağlayacak Avcılar Belediyesi Gülten Nakipoğlu Manili Hayat Merkezi çalışmalarında artık sona gelindi. Gümüşpala Semti İskeçe Sokağı üzerinde yer alan merkezin, manili fertlerin sanattan spora, eğitimden cümbüşe her türlü sosyal gereksinimleri için hizmet vermesi tasarlanıyor. Merkez aynı zamanda manili dernekleri için sivil toplum üniteyi olarak da hizmet verecek. Avcılar Belediyesi Gülten Nakipoğlu Manili Hayat Merkezi’nde çalışmaları yerinde araştıran Başkan Hançerli; Manili Kompleksi’nin içerisinde eğitim sınıfları, sivil toplum üniteleri, gündüz bakım konutu, çok emelli sahne, büyük bir sergi alanı, bina etrafında takribî 4 dönümlük peyzaj alanın içerisinde çocuk parkı, hobi bahçesi, spor ve faallik alanlarından oluştuğunu belirtti.

“Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz çok ehemmiyetli yol kat ettik”

Gülten Nakipoğlu Manili Hayat Merkezi’nin korona virüs salgını dolayısıyla haziran ortasına doğru hizmet vermeye başlayacağını belirten Başkan Hançerli “10-16 Mayıs Manililer Haftasını bu sene korona virüs sebebiyle azıcık değişik faallikler ile asıllaştırıyoruz. Manililer Haftasında genelde manililerin meselelerini tasalarını daha basit kamuoyu önünde sunabildiğimiz ve karşılık bulabildiğimi bir yarıyıl. Biz sıradanda bu Manili Merkezini bu hafta açmayı tasarlamıştık ancak bilindiği üzere korona virüs nedeniyle azıcık ertelemek zorunda kaldık. Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz çok ehemmiyetli yol kat ettik. Manililer için Avcılarda elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” söylemesine yer verdi.

“Fırsat verilip imkânlar sağlandığında yapamayacağımız şey yok”

Merkezin açılmasının kendisini mutlu ettiğini belirten Başkan Hençerli, “Manililer mevzusu denk hak, denk hayat sorunu bizim için. Manililer çıkıyor belediye başkanı da oluyor, bilim insanı da oluyor. Fırsat verilip imkânlar sağlandığında yapamayacağımız şey yok. En hoş misallerden biri benim. Fırsat verildiği zaman bir manili bir ilçeyi nasıl idarıyor? Bir ilçenin nasıl belediye başkanı olabiliyor? Bunu gösterdiğime inanıyorum. Bizde manili yurttaşlarımıza denk hak ve denk hayat hakkı sunarak onları cemiyetteki tüm fertlerle aynı biçimde yaşaması için çalışıyoruz” dedi.

Sıradaki Haber :  İhlas Haber Ajansı, Lübnan’da 10 yıl önce yapımı tamamlanan Türk hastanesine girdi

Erdal Caniçelli

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu