Gündem

Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı: ‘Dünyanın en güzel ikinci fiili yardım etmek’

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, meşhur gazeteci Cüneyt Özdemir’in sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği yayına katıldı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Ekibimizle beraber hükümetimizin ve bilim kurulunun almış olduğu genel kararlara uygun bir şekilde, lokal çalışmalarımızı yapıyoruz. Global düşünüp yerele uyguluyoruz. Bulaş yolları ve millet alanlarında saha çalışmaları ile ilçemizin her köşesinde sterilize etme ve filyasyon çalışmalarını kesintisiz sürdürüyoruz. Gönüllü ev hanımları ve aile ekonomisine katkı temin etmek için çalışan ev hanımları ile jurnal 3000 maske üretiyoruz ” dedi.

“Kimse yalnız kalmasın diye çalışıyoruz” diyen Başkan Yazıcı, “Tekrar Tekrar olduğu gibi çalışmalarımızın merkezinde insan var. Çalışmalarımız aralıksız sürerken hoşuna gitmek fiilinden daha güzel bir şey olduğunu ayrım ettik. Dünyanın en güzel ikinci fiili ise, “yardım etmek” fiilini daima beraber öğrendik. Mağdur olan ve kim olursa olsun bu dünyada yalnız olmadığımızın farkına vardık” diye konuştu.

Eğitim çalışmalarının sürekli sürdüğünü söyleyen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Bu dönemden daha sonra bilhassa eğitimin doğrusu çok manâlı olacağına inanıyorum. Çünkü eğitim toplumun şimdiki aşaması için yok, o toplumun daha iyi geleceği için olmalıdır, sözüne binaen bunu söylüyorum. Bulunduğumuz şart ve yaşadığımız global sorunun çözümünün de yeniden bilimde olduğunu ve bilimden vazgeçmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Esas Bilim olmadan olmaz. Bu bilinçle bizde fizik, kimya, biyoloji ve matematik alanında uygulamalı esas bilimler olarak spesifik bir üniversite kurmayı hedefliyoruz” dedi.

Ramazan ayı ile ilgili hazırlıklarını sürdürdüklerini söyleyen Başkan Yazıcı, “Tuzla’da her Ramazan aylarında yüz binin üzerinde iftar sofralarını sokaklarda kuruyorduk. Keza on bin ile yirmi bin arasında gereklilik sahibine kumanya ulaştırıyorduk. Bu Ramazan’da günlük kazanan veya maaşını alamayan ya da geçici olarak spesifik sıkıntıya giren vatandaşlarımıza da ulaşacağız. Şu andaki hesaplarımıza tarafından yirmi binin üzerinde yiyecek içecek dağıtımı yapacağız. İhtiyaç hasıl olursa gerekeni yeniden yapacağız” şeklinde konuştu. Başkan Yazıcı sözlerini şöyle sürdürdü:

Sıradaki Haber :  Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan deprem sonrası ilk açıklama

“Bilim kuruluyla hükümetimizin yaptığı araştırmalar gidiyor. Herkese teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza, bilim kurulunda ancak çok değerli hocalarımıza ve sıhhat çalışanlarımıza bir doktor olarak da çok teşekkür ediyorum.”

Tuzla Belediyesi, ilçe genelinde saha ve saha ardından hem evlerinde kalan vatandaşların ihtiyaçlarının temini, hem de sosyal hayatın desteklenmesi başlıklarında çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu