Gündem

TYB İstanbul Şubesi’nden Erbaş’a destek açıklaması

Ramazanın ilk cuma namazını Hacı Bayram Camisi’nde kıldırırken, uyuşturucu, içki ve eşcinselliğin İslam dinince haram kabul edildiğini, bunların insan sağlığına zararlarının bulunduğunu vurgulayan ve bir kısım barolar ile sivil toplum örgütlerinin kasıtlı saldırılarına maruz kalan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a bir yardım de TYB İstanbul Şubesi’nden geldi.

“Şer odaklarının gösterdiği tepkiyi kaygıyla izliyoruz”

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı kadar yapılan yazılı açıklamada “Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş’ın irad ettiği hutbeden sonra ülkemizdeki bazı şer odaklarının göstermiş olduğu tepkiyi kaygıyla izliyoruz. Kaygımızın sebebi çirkinliğin ve çirkefliğin sesinin hakikatin sesini bastırmaya çalışmasındandır. Her yanı iyilik ve güzellikle mayalanmış bu topraklarda hayâsızlığın hadsizliği bizi ürkütmektedir.” ifadelerine yer verildi.

“Görüntüde açık hainlik düşmanlık vardır”

“Apaçık bu ülkenin tüm değerlerine düşman örgütlü bir kötülük vardır.” denilen açıklamada, “Beslendikleri fonların hakkını verme çabasıyla memleketin hayrına olan her şeye açıktan düşmanlık etmeyi iş haline getirdiklerini dobra dobra görüyoruz. Malum musibet şebekesi ayrı zamanlarda faklı kılıklarla karşımıza çıkmaktadır. Ara Sıra avukat bazen hekim ara sıra gazeteci ve artist kılıfının ardından gürültü çıkarsalar da manzara ortadır. Görüntüde açık hainlik düşmanlık vardır. Türk milleti tarih boyunca kendisine kırmızı çizgi olarak belirlediği dinine diyanetine devletine defalarca sahip çıkmıştır. Bundan sonra da aynı azim ve inançla değerlerini muhafaza etmeye devam edecektir. Barolarda hâkimiyetini kurmuş, Türkiye düşmanı yapıların benekli oyunlarına aziz milletimiz hiçbir vakit fırsat vermeyecektir.” ifadeleri yer aldı.

“Halkımız bu ahlaksız oyunlara müsaade etmeyecektir”

TYB İstanbul Şubesi tarafından yapılan açıklamanın devamında ise şu ifadeler kullanıldı; “Dünya genelinde kuvvetli bir lobiye sahip olan sapkınların projeleri bereket yurdu memleketimizde tutmayacak kimliğine ve kültürüne her şart aşağı sahip meydana çıkan halkımız bu ahlaksız oyunlara müsaade etmeyecektir. Ahlaksızların cesareti çoğu süre erdemli insanların sükûtundan dolayıdır. Bundan sonra sapkınlığı meşru göstermeye karşın kirli propagandalara karşısında sessiz kalmayacağımızı bilhassa spesifize etmek isteriz. Türkiye sapık dalgın barolardan, din ve diyanet düşmanı terör destekçisi derneklerden daha büyüktür. Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi olarak ahlaksız yapılara karşısında Diyanet İşleri Başkanımızın defalarca yanında olduğumuzu bir kere daha ilan ediyor sayın başkanımızın eşcinselliği lanetleyen tarihi konuşmasına imzamızı atıyoruz.”

Sıradaki Haber :  Türk Hava Yolları’ndan 29 Ekim için anlamlı film: 'Yarın Yeniden'

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu