Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: ‘Planlı ve ılımlı şekilde karantinadan çıkacağız’

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkarak dünya genelinde 3 milyon 800 binden fazla bireye bulaşan ve 265 binden fazla şahsın vefatına neden olan yeni tip korona virüs Covid-19 salgınında bir hayli ülke yavaş yavaş klasiğe dönüyor. Ukrayna’da da takribî 2 ay evvel alınan karantina uygulaması kararı, ülkedeki sosyal ve ekonomik yaşamı etkilemeye devam ediyor.

Ülkedeki karantina uygulamasına ait söyleme yapan Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, toplu taşıma taşıtlarının tekerrür kullanıma sunulması hususunun henüz erken olduğunu belirterek, “Tasarılı ve ılımlı biçimde karantinadan çıkmayı kastediyoruz. Doğru olan da bu. Bitkinliğimize aldanıp epidemi karşısında aldırışsız biçimde davranamayız. Toplu taşıma vasıtaları salgındaki en riskli alternatif” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal yaptığı söylemede toplu taşıma taşıtlarının 22 Mayıs’tan evvel hizmet veremeyeceğini duyururken, Ukrayna Baş Hekimi Viktor Lyaşko ise 1 Eylül’e kadar mekteplerin açılmayacağını ifade etmişti. Ukrayna Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son söylemeye göre ülke genelindeki korona virüsü hadisesi 13 bin 691’e, can kaybı rakamı ise 340’a erişti.

Bekir Besbelli
 

Sıradaki Haber :  Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: 'Normalleşmenin ikinci etabı 22 Mayıs'ta'

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu