Dünya

Ukrayna eski Başbakanı Yatsenyuk: ‘Putin, Ukrayna medyasının yüzde 50’sini kontrol ediyor’

Ukrayna Daha Önceki Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna medyası üzerinde tesirli olduğunu söyledi. Yatsenyuk, “Bilgi yönetimi günümüzde sıklıkla kullanılan bir yol. Ben sözcüklerin serbestliğinin kalmadığını düşünüyorum. Bazı ülkelerde artık palavraların serbestliği dominant. Aynı şey Ukrayna’da da var. Putin, Ukrayna basının yüzde 50’sini hakimiyet ediyor. Bu da demektir ki Putin, Ukraynalıların yarısının kalbini ve usunu hakimiyet edebiliyor. Bu acil müdahale edilmesi gereken bir mevzu” dedi.

Arseniy Yatsenyuk, 2014-2016 seneleri arasında Başbakanlık yapmıştı. Misyonda olduğu yarıyıllarda, mecliste konuşma yaparken karşı milletvekilleri tarafından kucaklanarak kürsüden indirilmesi, canlı yayında istifasını söylemesi, ulus tarafından tavşana benzetildiği için kameralar önünde kendisine havuç armağan edilmesi gibi esrarengiz mevzularla bir çok kere dünya medyasında gündeme gelmişti.

Öte yandan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy tarafından imza atılan kararname ile Rusya Federasyonu menşeili sosyal medya sitelerine girişlere ait yasak 3 sene daha uzatıldı. Ayrıca imza atılan başka bir kararname ile 377 fiziksel ve 235 hukuksal başlık altında toplam 612 yeni ambargo kararı imza atılarak Rusya merkezli televizyon kanallarına, üniversitelere, müzelere ve enstitülere de 3 sene ambargo uygulanmasına kara verildi.

Bekir Aşikar
 

Sıradaki Haber :  Binlerce Trump destekçisi Tulsa’da

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu