Dünya

Ukrayna’da karantinadan çıkış sürecinin ikinci aşaması başladı

Geçtiğimiz 12 Mart’ta yeni tip korona virüs Covid-19 salgını sebebiyle ülke genelinde karantina uygulamasını başlatan Ukrayna, 12 Mayıs’ta etaplar halinde karantinadan çıkış sürecine girdi. Ülkede 20 Mayıs’ta bir araya gelen Bakanlar Heyeti karantina uygulamasının 22 Haziran’a uzatıldığını, ancak 22 Mayıs’ta karantinadan çıkış sürecinin ikinci etabının başlatılacağını duyurmuştu.

Bakanlar Heyeti kararına göre ülkede bugün oteller yine açıldı. Toplu taşıma vasıtaları da yine yurttaşların hizmetine sunulurken metrolar ise 25 Mayıs’ta açılacak. Ülkede spor yarışmalarının seyircisiz oynanmasına karar verilirken kiliseler de her 10 metrekarede 1 birey olmak koşuluyla yine imana açıldı.
Ukrayna’da 12 Mayıs’ta da kafe, lokantalar, mağazalar, alışveriş merkezleri, atölye stilindeki ufak şirketler, avukatlık ofisleri, müzeler ve hoşluk salonları yine açılmıştı. Ukrayna Sağlık Bakanı Maksim Stepanov geçtiğimiz günlerde yaptığı söylemede, “22 Mayıs’tan itibaren her 10 günde bir bayağılaşmaya müteveccih hakimiyetli adımlar atacağız ve bu yarıyıl uyarlama karantinası olacak” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan, Ukrayna Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son söylemelere göre ülke genelinde korona virüs olay rakamı 20 bin 148’e, can kaybı ise 588’e yükseldi.

Bekir Apaçık
 

Sıradaki Haber :  Ukrayna’da normalleşme bugünden itibaren başladı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu