Dünya

Ukrayna’da normalleşme bugünden itibaren başladı

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan yeni tip korona virüsün sosyal ve ekonomik yaşama negatif tesirleri tüm dünyada devam ediyor. Karantina uygulamasının sürdüğü ülkelerden birisi de Ukrayna. Ülkede 2 aydır süren karantina uygulaması bugün rahatlatılıyor ve bu klasik yaşama dönüşün ilk adımı olarak kabul ediliyor. 11 Mayıs’ta sonlandırılması tasarlanan karantina, virüsün negatif tesirleri sebebiyle 22 Mayıs’a uzatılmıştı. Ancak bugünden itibaren ülke genelinde karantina kaideleri esnetilmeye başlandı.

Masalarda en fazla 2 birey oturabilecek

Ukrayna’da bugünden itibaren kafe ve lokantalar, mağazalar, alışveriş merkezleri, atölye stilindeki minik şirketler, avukatlık ofisleri, müzeler ve hoşluk salonları açıldı. Ancak açılmasına izin verilen şirketlerde çok sıkı önlemler uygulanacak. Sosyal mesafe ve hijyen kaidelerine dikkat edilecek.

Kafe ve lokanta gibi şirketlere sarih hava koşulu getirildi. Bu şirketler, kapalı dağılmalarını değil sokak üzerine heyeti yazlık üstü sarih ufalamaları çalıştırabilecek. Alıcıların oturacağı masalar arasında en az bir metre mesafe olacak ve bir masada iki şahıstan fazla birey oturamayacak. Lokantada vazifeli kasiyerler, aşçılar ve garsonlar maske takmak zorunda olacak.

Hoşluk salonları ve kuaförler buluşmalı alıcı kabul edebilecek. Alışveriş merkezleri giriş çıkışlarda oluşan kuyrukta sosyal mesafe kaideyi korunacak ve içeriye maske takanlar alınacak ve 300 metrekareden büyük mağazalar kapalı kalacak. Çalışmasına izin verilen mağazalarda 10 metrekarede 1 alıcı bulundurma koşulu olacak. Vasati olarak 100 metrekarelik bir mağazada en fazla 10 birey aynı anda bulunabilecek.
Tüm eğitim müesseseleri, spor salonları, hamamlar, masaj salonları, metro dahil tüm toplu taşıma vasıtaları hizmet vermemeye ve kapalı kalmaya devam edecek.

Öte yandan Ukrayna Sağlık Bakanlığı tarafından söylenen son fotoğrafı sayılara göre, ülke genelindeki korona virüsü olayı 16 bin 23’e, can kaybı ise 425’e yükseldi.

Sıradaki Haber :  Araban’da bir mahalle karantinaya alındı

Bekir Apaçık
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu