Gündem

Ulaşım için araç bulamayan sağlık çalışanlarının imdadına polis yetişti

Bütün dünyayı etkisi altına alan korona virüs (Covid-19) salgınına karşın Türkiye’de alınan tedbirler zarfında dün gece İçişleri Bakanlığı’nca duyuru edilen 48 saatlik sokağa çıkma yasağı 31 ilde uygulandı. Sokağa çıkma yasağı bazı iş kollarında olduğu gibi sıhhat çalışanlarını kapsama dışında bıraktı.

Yasağın birincil gününde İstanbul’da değişik hastanelerde görevli sağlık durumu çalışanları, işlerine ulaşmak için toplu taşıma araçlarını bekledi. Sokağa çıkma yasağı nedeni ile vasıta bulamayan sağlık durumu personelinin imdadına polis koştu.

Ulaşım sıkıntısı çeken bazı afiyet çalışanları, Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne alt polis ekipleri göre evlerinden alınarak devir yaptıkları İÜ Çapa Tıp Fakültesi, Bahçelievler Devlet Hastanesi ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi Afiyet Başvuru ve Araştırma Hastanesi gibi hastanelere bırakıldı. Polis araçları ile çalıştıkları hastanelere bir bir ulaştırılan sağlık durumu çalışanları, polislere teşekkür etti.

öte taraftan, polis ekipleri tarafından sabahtan erken saatlerde diğer sağlık durumu çalışanlarının da evlerinden alınarak hastanelere bırakıldığı öğrenildi. Polisin, vasıta bulmakta sıkıntı çeken sağlıkçıları hastanelerden alıp evlerine götürdükleri öğrenildi.

Sadık Kahraman

 

Sıradaki Haber :  Çadır kentte kalan depremzedelerden devlete teşekkür

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu