Dünya

Ünlü milyarder Salih Abdullah Kamil toprağa verildi

Suudi Arabistanlı namlı iş adamı Şeyh Salih Abdullah Kamil, Suudi Arabistan’ın Cidde şehrindeki Samir Abbas Sağlık Kurumunda 79 yaşında yaşamını kaybetmişti. Kamil, dün tertip edilen merasimle toprağa verildi. Cenaze merasimine Kamil’in akrabalarını yanı gizeme çok rakamda beğeneni katıldı.

Suudi Arabistan merkezli çok halklı Dallah Al-Baraka Holding’in başkanı ve kurucusu olan Kamil, 8 milyar Riyallik 2.3 milyar dolar mirasıyla Suudi Arabistan’ın en zengin iş adamıydı.

Salih Abdullah Kamil

Salih Abdullah Kamil 1941 senesinde Mekke’de doğdu. Kamil’in babası Kabine Büroyu genel müdürü olarak çalıştı. Kamil, Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı Gençlik Refah Kısmında vazife yaptı. Daha sonra Maliye Bakanlığına geçen Kamil, özel sektöre atıldı. Basın sektöründe çalışmaya başladı, pek çok medya grubu kurdu ve turizm, bankacılık, emlak alanlarında yatırımlar yaptı. Cidde Ticaret Odası Başkanlığı ve 10 sene süresince Suudi Arabistan Maliye Bakanlığı Danışmanlığı misyonunu yürüten Kamil, 1995 ve 1996’da Banker Mükâfatı, 1993’te Körfez İş Adamları Mükâfatı ve 2010’da da Malezya Krallık Mükâfatı’nü aldı.

Sıradaki Haber :  Madrid Yüksek Adalet Mahkemesi, sokakta sigara içilmesini ve gece hayatını yasakladı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu