Gündem

Uzun zaman sonra sokağa çıkan gençlerin dev Türk bayrak motifli uçurtma ile 19 Mayıs kutlaması havadan görüntülendi

Korona virüs temkinleri kapsamında uzun bir müddettir konutta olan 20 yaş altı gençler için geçtiğimiz hafta reelleştirilen kabine buluşmasının ardından müjdeli haber Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilmişti. 50 gündür caddeye çıkma kısıtlaması altında olan gençlerin dün saat 11:00-15:00 saatleri arasında ikamet ettiği ilçe hudutlarında yer alan bölgenin dışarısına çıkmaması kaydıyla caddeye çıkmasına izin verildi. Daha evvel 65 yaş üstü yurttaşlar Pazar günü, 20 yaş altı grup içerisinde yer alan 0-14 yaş grubunda yer alan çocuklar ise Çarşamba günü caddeye çıkarak soluk almıştı.

İzin Günlerinde Gençlik ve Spor Bayramını Kutladılar

Pendikli gençler dün kendilerine verilen 4 saatlik caddeye çıkma izinlerinde Pendik Belediyesi’nin tertip ettiği aktiflikle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı`nı kutladı. 19 Mayıs gününün caddeye çıkma yasağı olması sebebiyle bayramı erken kutlayacak gençler, 60 metrekarelik Türk Sancağı desenli uçurtmayı semanda dalgalandırdı. Türk Sancağının semandan dalgalandırıldığı aktiflikte renkli görüntüler oluştu. Gençler dışarıya çıkmayı özlediklerini söyleyerek büyüklere “sosyal mesafeye dikkat edin” diyerek ihtarda bulundu. Bunu yanı gizeme çocukları ile sahile gelen anne babaları çocukların uzun zamandır çıkmadıkları için bunaldıklarını söyleyerek Pendik Belediyesi’ne teşekkür etti.

Gençler toplanmaktan mutluluk dinlediğini belirten Pendik Belediyesi Başkanı Ahmet Cin, “Gençlerimize bu süreçte konutta kalmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Caddeye çıkma kısıtlamasında gençlerimiz ile toplandık ve çok mutluyuz. Hem gençlerimizin caddeye çıkma kısıtlamasında izinli olarak dışarıda olması hem de 19 Mayıs Gençlik Bayramının caddeye çıkma kısıtlamasına denk gelmesinden dolayı bu gün burada 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramını evvelden olsa anlamlı bir aktiflikte gençlerimiz ile kutlamış olduk” diye konuştu.

Öte yandan Sosyal mesafe korunarak tertip edilen cümbüşlü aktiflik havadan görüntülendi.

Aykut Güç – Halit Arslan

Sıradaki Haber :  Milli Savunma Bakanı Akar ve kuvvet komutanları Suriye sınırında

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu