Gündem

Vali sokağa çıkarak vatandaşlara bizzat maske dağıttı

Bilecik’in en işlek yerleri olan olan Tevfikbey Caddesi ve Atatürk Bulvarındaki vatandaşlara öncelikle maske elde etmek üzere ”Sosyal izolasyon” konusunda uyarılarda yer alan Vali Şentürk, vatandaşların önlem ve kararlara uyması için yapılan bilgilendirmelerin önemine dikkat çekti. Vatandaşların maske ihtiyaçlarının devlet göre karşılandığını andıran Vali Şentürk, sosyal mesafeyi koruyarak vatandaşlara ve esnaflara valilik göre temin edilen maske dağıttı.

“Vatandaşlarımızın çoğunluğunun maske taktığı, sosyal uzaklık kuralına uyduğunu bakmak tatmin verici”
Vali Şentürk, sosyal uzaklık kurallarına uyulmasını, gıda ile temasta bulunanların koruyucu maske ve eldiven kullanmasının zorunluluk haline geldiğini ifade ederek, uyarılarda bulundu. Korona virüs salgınının yayılmasının önüne geçilmesinin en kolay yolunun evde kalmak ve sosyal yalıtım olduğunun altını çizen Vali Şentürk, şunları kaydetti:
”Bilecik bilhassa Korona virüs için alınan tedbirlere riayet ediyor. Vatandaşlarımızın çoğunluğunun maske taktığı, sosyal mesafe kuralına uyduğunu görmek hoşnutluk verici. Oysa haricen zorunlu kalmadıkça çıkmamak gerekiyor. Vefa Sosyal Takviye gruplarımız gereklilik sahibi olanlara her türlü desteği veriyor. Kimsesizlere, yaşlılarımıza ve kronik hastalara esas ihtiyaçları ulaştırılıyor. Bu Covid-19 salgını çok önemli bir salgın, bunu asla küçümsemeyelim, ‘bana bir şey olmaz’ demeyelim. Sevdiklerimizin sağlığını tehlikeye atmayalım, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayalım, evde kalalım. Sosyal izolasyonu sağlayalım, sosyal hareketliliği en aza indirelim. Sosyal hareketliliğimizi azaltırsak ve dışarı çıkmadan evde kalırsak bu salgını kısa sürede aşabiliriz. Ama bunlara uymazsak çok daha tedirgin süreçlerle karşı karşıya kalabiliriz. İnşallah bu sıkıntıyı defalarca beraber bertaraf edeceğiz. Zorlukların üstesinden birlikte geleceğiz.”

Cem Kaan Toka

Sıradaki Haber :  'Madem yasak bizim neden haberimiz yok'

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu