Gündem

Vali Yerlikaya’dan Ramazan Bayramı mesajı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yayınladığı iletiyle İstanbulluların Ramazan Bayramı’nı kutladı. Kutlama iletisinde Vali Yerlikaya, pandemi sebebiyle hiç aşina olmadığımız bir Ramazan geçirdiğimizi andırdırarak, “Biz Türkiye’yiz Birbirimize Yeteriz” diyerek tam güçlüklerin üzerinden gelmeyi muvaffak olan bir ulus olduğumuzu vurguladı.

Vali Yerlikaya, “Aziz İstanbullular, bedelli kardeşlerim, bayramınızı en içten dileklerimle tebrik ediyor, Nice bayramlara sıhhat ve afiyetle hep beraber kavuşmayı, Rabbimden niyaz ediyorum. 1 ay süresince Ramazan’ın manevi abuhavasında nefeslendik. Hürmet ve sadakatin; birlik, dirlik ve kardeşliğin en hoş misallerine şahitlik ettik. Hamdolsun birbirimizi kolladık, birbirimizi gözettik.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettikleri gibi, ‘Biz Türkiye’yiz, Birbirimize Yeteriz’ dedik, birbirimize yettik. Dudaklarımızı, yeme-içmeye damgaladığımız gibi, kem lafa da kilitledik. Birbirimizi incitmemeye büyük itina gösterdik. Bu Ramazan’ı; salgın sebebiyle hiç aşina olmadığımız bir biçimde algı ettik, ihya etmeye mücadele ettik. Mevzu-komşu, eş-arkadaş, maaile, hep beraber oturduğumuz iftar sofralarından, camilerimizde omuz omuza saf yakalamaktan, ne yazık ki yoksun kaldık. Konutta kalarak, ayrıca çetin bir imtihandan geçtik. Gösterdiğiniz sabır ve kavrayışa şükranlarımı sunuyor, bu güç günlerin bir an evvel geçmesini diliyorum. Bedelli kardeşlerim; hamdolsunsun, yaşam yavaş yavaş basmakalıplaşıyor.

Bu süreçte de temkini elden vazgeçmiyor; kaidelere bütün riayet etmeye devam ediyoruz. Mahzun olmayın. Her şey düzelecek, her şey yoluna girecek. İstanbul’umuza kavuşacak, Sultanahmet’te, Eyüpsultan’da, Yedi tepeli kentimizin alanlarında yeniden buluşacağız.

Daha nice bayramları, bayram gibi yaşayacağız. Kuşku yok, yaşam konuta sığar. Sevginin mekânı yok. Dua uzakları yakın eder, tam mesafeleri siler geçer. Dualarda buluşalım, birbirimize dua edelim. Sizin, ailenizin ve tüm beğendiklerinizin bayramını tebrik ediyorum. Kutlu bayram; Ülkemize, İstanbul’umuza, halkımıza, gönül coğrafyamıza, Kâinat-i İslam’a ve tüm insanlığa, sıhhat, huzur ve esenlikler getirsin. Bayramımız kutlu olsun. Baki selam ve muhabbetle” İfadelerine yer verdi.

Sıradaki Haber :  Pandemi doktorlarına ev yemekleri sürprizi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu