Gündem

Van’daki bayram alışveriş yoğunluğu pes dedirtti!

İçişleri Bakanlığı tarafından 4 gün zamanla şehir hudutları içinde getirilen caddeye çıkma yasağı, gece 00.00 itibariyle son bulmuştu. Caddeye çıkma kısıtlamasının son bulmasının ardından Van’daki en yoğun sokak ve caddelerinde yeniden yoğunluk oluştu. 4 günlük caddeye çıkma kısıtlamasının sona ermesi ve Ramazan Bayramı’na rakamlı günler kalması sebebiyle Van caddeleri doldu taştı.

Bayramda 81 şehirde caddeye çıkma kısıtlaması olacağının duyurulmasına karşın yurttaşlar alışveriş yapmak için marketlere ve sarih olan şirketlere akın etti. Şehrin en yoğun noktalarından biri olan Cumhuriyet Caddesi’ndeki kalabalık ise sanki pes dedirtti.

Yoğun sokaklarda sosyal mesafeye dikkat edilmesi noktasında çok rakamda polis ekibi misyon alıyor. Takımlar, kısıtlama getirilen Cumhuriyet Caddesi’nde yoğun temkin alarak sosyal mesafe kaidesine uymayarak yan yana yürüyen ve maske takmayan yurttaşları ikaz ediyor.

Kaideleri ihlal eden şahıslara ise cezai harekât uygulanıyor.

Van ulusunun gerekli olmasından dolayı maske takmaya başladığını, ancak sosyal mesafe kaidesine dikkat etmediğini ifade eden yurttaşlar, yalnızca maske takarak virüsten korunmayacağını söyledi.

Yılmaz Sönmez

Sıradaki Haber :  Taksim’in simgelerinden nostaljik tramvay Cumhuriyet Bayramı için süslendi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu