Gündem

Vefa grubunun yolunu keserek iki ayağı kırılan köpekleri için yardım istediler

Yeni tip korona virüs Covid-19 temkinleri kapsamında oluşturulan Suluova Kaymakamlığı Sadakat Sosyal Destek Grubu 65 yaş üstü yurttaşlara takviye için giderken yolda önünü kesen bir grup çocuklar ayakları kırık yürüyemeyen köpekleri için Suluova Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezine götürülmesi mevzusunda sadakat grubundan takviye istedi. Çocukların isteğini geri çevirmeyen sadakat grubunun gidişatı Suluova Belediyesi Cadde Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi yetkililerine bildirmeleri ile beraber sığınak misyonluları Soku köyüne yola çıktı.
Yaptıkları çalışmalar ile çocuklara devamlı hayvan sevgisini aşılamaya çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Fatih Üçok, “Bölgenin en büyük cadde hayvanları rehabilitasyon merkezine sahibiz ve reelleştirdiğimiz çalışmalar ile çocuklarımıza devamlı hayvan sevgisini aşılamaya çalışıyoruz. Pak vicdanlı çocuklarımızın ayağı kırılan köpekleri için yaptıkları çağrı ile beraber takımlarımızı Soku köyüne yönlendirdik. Çocuklarımızın bu duyarlı tutumlarına vicdandan teşekkür ediyorum” dedi.

Günlerdir köylerinin girişindeki parkta sadakat grubunu beklediklerini ve geçerken köpekleri takviye istediklerini söyleyen 11 yaşındaki Erdem Koca ise, “Dostlarım ile beraber birkaç gündür köyümüzden geçen sadakat takımının yolunu bekliyorduk. Onları görünce hemen ayağı kırık köpeğimiz için takviye istedik. Onlar da sığınak takımını köyümüze kadar getirdiler. Amasya Valiliği Suluova Kaymakamlığı Sadakat Grubunda vazife yapan abilerimize ve Suluova Belediyesine teşekkür ederiz. Köpeğimiz sağlına kavuşacağı için çok mutluyuz” biçiminde konuştu.
İki ayağı kırık olan köpek, sığınak baytar doktoru tarafından hakimiyet altına alınarak rehabilitasyonuna başlandı.

Seyfullah Uzun
 

Sıradaki Haber :  Yavru kedi ile köpeğin gülümseten dostluğu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu