Gündem

Washington’da ‘evde kal’ talimatı 8 Haziran’a uzatıldı

Yeni tip korona virüs Covid-19 salgınının merkez üssü Amerika Birleşik Devletleri, salgınla çabasını sürdürüyor. Başşehir Washington’da Belediye Başkanı Muriel Bowser yaptığı söylemede, şehirde korona virüsün dağılmasını yavaşlatmak için daha fazla zamana gereksinimi olduklarını ifade ederek “konutta kal” direktifinin 8 Haziran’a kadar uzatıldığı bildirdi. Bowser, “Kenti yine açmak için tez etmek drama neticeler doğurabilir. Ekonomimizi açmaya can atıyoruz. Ama ikinci bir salgının daha da makûs olabileceğini öğreniyoruz” dedi.

Washington’da “konutta kal” direktifinin 15 Mayıs Cuma günü sona ermesi tasarlanıyordu. Ancak Belediye Başkanı Bowser, şehirdeki hadise ve vefat oranlarında ciddi bir düşüş görmeleri gerektiğini belirterek şu anda bunun asıllaşmadığını dile getirdi.

Konutta kalma direktifinin 3 haftadan fazla bir zaman için geçerli olacak biçimde ayarlandığı belirtilirken, kentteki bilgilerde iyileşme görülmesi gidişatında erken sona erdirilebileceği ifade edildi.
Öte yandan Amerika Birleşik Devletlerinin başşehri Washington’da şu ana kadar Covid-19 sebebiyle 350 birey yaşamını kaybederken toplam 6 bin 584 korona virüs hadisesi tespit edildi.

Sıradaki Haber :  İran’da korona virüs bilançosu artıyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu