Dünya

WHO’dan Japonya’ya övgü ve uyarı

Korona virüs salgını sebebiyle duyuru edilen fantastik halin OHAL dün itibariyle sona erdiği Japonya’ya Dünya Sağlık Örgütü’nden WHO methiye ve ihtar geldi. Japonya’nın sıradanlaşma kararının ardından Cenevre’de gazetecilere konuşan WHO Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, ülkenin salgını önlemeye müteveccih gayretlerini zafer olarak nitelendirdi. Salgının doruk yaptığı yarıyılda Japonya’da günlük hadise rakamının vasati 700 olduğunu anımsatan Ghebreyesus, rakamın an itibariyle vasati 40’a düştüğüne dikkat çekti. Ghebreyesus, Japonya’daki ölü rakamının da asgaride yakalandığını da sözlerine ilave etti.

İhtiyatlar sürmeli

Japonya’da hükümetin yürürlükten kaldırdığı OHAL kararına atıfta bulunan Tedros, bazı ciddi ihtiyatlar sona erse bile hadise takibi ve sosyal yalıtım gibi esas temkinlerin uygulanmaya devam etmesi gerektiği mevzusunda uyardı.

Yeni dalga mevzusunda uyardı

WHO Sağlık Acil Vaziyetler Programı Direktörü Mike Ryan da dünyanın ilk enfeksiyon dalgasının ortasında olduğunu andırdırdı. Yeni dalga olasılığına dikkat sürükleyen Ryan, ilerleyen aylarda dünyanın dört bir tarafında salgının tesirini artırma ihtimalinin bulunduğunu ifade etti.

OHAL sona ermişti

Japonya Başbakanı Shinzo Abe dün yaptığı söylemede hükümetin OHAL’i ülke genelinde sonlandırma kararı aldığına söylemişti. Japonya’da bugüne dek 712’si karantina gemisi Diamond Princess’in yolcu ve tayfasından olmak üzere 17 bin 344 şahıs Covid-19’a tutulmuş, 864 şahıs ise yaşamını kaybetmişti.

Burak Ersoy
 

Sıradaki Haber :  İran Cumhurbaşkanı Ruhani: 'Korona virüs ile mücadelede akıllı geri dönüş aşamasına geçeceğiz'

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu