Güzellik

Yağlı cildin faydaları var mı?

1. Daha kuvvetli bir deri savunma sisteminiz var

Yağlı cildiniz, cildinizi enfeksiyondan ve su kaybından koruyan mumsu bir madde olan daha fazla miktarda sebum üreterir. Sebum, cildinizin yüzeyi için bir tür savunma mekanizması görevi görür.

Sebum, cildin oksitlenmesine ve donuk görünmesine neden olabilecek serbest radikallere aleyhinde cildinin kendini savunmasına muavin olabilecek bir antioksidan olan E Vitamini içerir. Bu Nedenle ekstra E Vitamini olmak cildinizin daha uzun vakit taze ve pürüzsüz görünmesine yardımcı olur.

Yağlı cildin faydaları var mı

2. Uzun vakit genç görüneceksiniz

Yağlı deri diğer deri tiplerinden biraz daha kalın olma eğilimindedir. Ekstra sebum üretimi ve cildinizden salınan E Vitamini ile karıştırılması, cildinizi kirlilik, kir parçacıkları ve diğer çevresel faktörler gibi unsurlardan korumanıza asistan olur. Daha kalın deri, cildinizi yaşlandıran özgür radikallerden doğal bir kalkan gibi korur ve cildinizin daha genç görünmesine tezgâhtar olur.

3. Doğal bir parıltı

Nemli deri modaya uygun bir makyaj görünümüdür ve bu görünümü, yağlı bir cilde sahipseniz, minimum uğraş ile elde edebilirsiniz. Yağlı ciltler, nemlendirilmeye gereksinim duysa da, sürekli ıslak ve dinç gözüktükleri için etrafa doğal bir ışıltı yayar.

Sıradaki Haber :  Evde profesyonel cilt bakımı nasıl yapılır?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu