Gündem

Yasak kalkınca Bayrampaşa meyve sebze halinde yoğunluk yaşandı

Caddeye çıkma kısıtlamasının sona ermesinin ardından Bayrampaşa meyve sebze halinde gece saatlerinden itibaren yoğunluk oluştu. Halden pazar ve marketçi esnaflarının mahsul almak için oluşturduğu fazla yoğunluk halin önündeki yola da yansırken, polis ekipleri hakimiyeti sağlamaya çalıştı. Hal içinde mülk yükleyen yurttaşlar sosyal mesafe kaidesine uymadığı görülürken, ihtar yapılmaması ise dikkat çekti.

Türkiye’de de tesirli olan Covid-19’a karşı 30 Nisan Perşembe gecesi saat 24.00’dan 3 Mayıs 24.00’a kadar 30 megakent ve Zonguldak şehrinde 3 gün süresince caddeye çıkma kısıtlaması getirilmişti. Kısıtlama bu gece 00.00’dan sonra sona ermişti. Gece saatlerinde kısıtlamanın sona ermesi ile beraber İstanbul Bayrampaşa’da bulunan halde market ve pazar esnafının oluşturduğu yoğunluk sürüyor.

Gece saatlerinden itibaren mülk almaya geldiğini ve beklediğini belirten pazarcı esnafı Dursun Şahin, “Evet dostumla birlikte mülk almaya geldik ama yoğunluktan dolayı giremiyoruz. Halin, hali ortada, ne yapacağız öğrenmiyoruz. Zati geceden geldi, sabaha kadar buradayız. Şuan itibariyle 4 saat oldu geleli, içeriye otomobilimizi de sokamıyoruz. Sebze alacağız dostumla birlikte, pazara gideceğiz. Sabah 9.00’dan evvel buradan çıkamayacağız” diye konuştu.

Takribî 5 saattir burada olduğunu belirten pazarcı esnafı Ferdi Şahin, “İftarımızı açtık buraya geldik, takribî 5 saattir buradayız. Görüyorsunuz, sizin de gördüğünüz gibi ne olacak öğrenmiyoruz. Baya bir arz var, şuan aracımız da dışarıda. Biz de afallamışız, buradan nasıl mülk alacağız, nasıl çıkacağız. Hipotezi bir 4-5 saat daha buradayız gibi gözüküyor. Sabah saat 9-10 gibi anca çıkarız, pazara gideceğiz. Sebze, domates, biber, patlıcan, yeşillik, alması bir tasa, çıkartması bir tasa. Başka Bir Deyişle görüyorsunuz halimizi” biçiminde konuştu.
Medeni Topaloğlu

Sıradaki Haber :  Kaybolan 130 bin TL değerindeki altının bedelini hayırsever biri karşıladı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu