Gündem

Yasak kalktı, Marmaris giriş noktası hareketlenmeye başladı

Aşinayı gibi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine buluşması sonrası yaptığı konuşmada 31 şehirdeki şehirlerarası giriş çıkış hudutlandırılmasının bu geceden itibaren aralarında Muğla’nın da bulunduğu Antalya, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Aydın şehirlerinde bitirildiğine söylemişti. Bu kararın ardından bu gece yarısı 00.00’ten itibaren Muğla şehrinde seyahat kısıtlaması kalkarken, Muğla ve ilçelerinde yaşayan yurttaşlar öbür kentlere seyahat etme imkânına kavuştu.

Kısıtlama kararının kalktığı saat: 00.00’den itibaren hakimiyet noktasında yasak kalkmasına karşın serinkanlılık kollandı. Polis ve Jandarma takımlarının sıkı ihtiyatlar ile geçişlerin hakimiyetini sağladığı Çetibeli hakimiyet noktasında sürücülerin ve taşıt içinde bulunanların ateşi ölçülüp kimlik bilgileri alındı. Jandara arama köpeği Sakız da arama çalışmalarına katıldı.

Çetibeli Jandarma hakimiyet noktasından gece 00.00 dan itibaren öncelikle yakın şehirlerden geçişler kollandı.İstanbul , İzmir ve Manisa’dan gelenler ise özel izinlerle geçiş yaptılar ve takımlar tarafından bildirimleri yapıldı.

Gündüz saatlerinde ise trafik daha da yoğunlaştı. Şehir dışından gelenlerin çoğunluğu ticari faaliyet emelli gelse de Aydın şehri Nazilli ilçesinden gelen Ersan Atılgan, 1 aydır yasak suratından ayrı kaldığı eşini almaya geldi. Atılgan, “Yasak kalktı. eşimi alıp yarın Nazilliye döneceğim, hemen yola çıktım” dedi.

Korona virüse karşı alınan ihtiyatlar kapsamında giriş çıkışları yasak olan şehirlerden gelişler ancak özel izin ile yapılmaya devam edecek.

Güldemet Kızıl
 

Sıradaki Haber :  Bolu’da yemek yiyenlerin masasına giden karga ilginç anlar yaşattı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu