Gündem

Yaşlıları eve korona değil sıcak hava hapsetti

Afrika’dan gelen sıcak hava dalgasının tesirini gösterdiği ilçede Meteoroloji Genel Müdürlüğünün bilgilerine göre hava sıcaklığı 40 derece ölçüldü. Korona virüs salgını sebebiyle 65 yaş ve üzeri yurttaşlara uygulanan caddeye çıkma yasağı ardından bugün 6 saatliğine caddeye çıkma izni verildi. 12.00-18.00 saatleri arası tanımlanan izinde Alanya’daki 65 yaş ve üzeri yurttaşların çoğunluğu sıcak hava sebebiyle konutlarında kalmayı seçim etti. Yaşlıların neredeyse tamamı dışarı çıkmazken, birkaç yaşlı yurttaşın ise sahil yollarında şemsiye ile dolaştığı görüldü. İlçenin en yoğun sokak ve caddeleri çıkma kısıtlamasının olduğu hafta sonlarındaki gibi suskunluk egemen oldu.

Sıcaktan sıkılan bazı yurttaşlar denize girdi
Damlataş ve Keykubat plajlarına gelen bazı yurttaşlar ise sıcaktan sıkılarak yasak olmasına karşın denize girip, kumsalda yürüyüş yaptı.

“Alanya’nın hoşluğu için buradayım fakat korona virüsten dolayı yasak”
Kleopatra Plajı’na gelerek sıcakta en azından güneşlenmek ve denize girmek istediğini söyleyen 68 yaşındaki emekli hoca Hikmet Özen yasak olmasından dolayı hiçbir şey yapamadığını aktardı. Alanya’ya 20 yıl evvel denizi için yerleştiğini belirten Özen, “AVM yerine sahillerin ihtiyatlı olarak açılması gerekir. Alanya’nın hoşluğu için buradayım fakat korona virüsten dolayı yasak. Bugün bizim günümüz ama sahil yasak, parklar yasak, AVM’ler sarih. Bizim AVM’lerle işimiz yok. Biz parkları, denizi tabiatı istiyoruz, onun için buradayız. Lütfen denizimizi bize vazgeçin. Başka bir şey istemiyoruz. Temkinlerimi aldım maskem vs. 18.00’a kadar ama nerede geçireceğim bu zamanı? AVM’ye girmem, hür ama mahzurlu olduğu için ben kendim girmem. Parklara indim, apartmanın içinde iki aydır oturuyorum. Ama her yer yasak nasıl geçireceğimi öğrenmiyorum. Burada önlemleri alsınlar, yığılmayı önlesinler ama denizleri vazgeçsinler. Alanya’nın en hoş zamanı, zati biz çok sıcaklarda tansiyon hastasıyız, yaşlıyım. 68 yaşındayım ben çıkamıyoruz. Şu günde çıkmamız gerekli fakat yasak uymak zorundayız” dedi.

Sıradaki Haber :  Çocukların midesinden çıkan onlarca yabancı cisim şaşırttı

Erdal Anak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu