Dünya

Yeni Zelanda Başbakanı Ardern: ‘Korona virüse karşı savaşı kazandık’

Çin’de ortaya çıkarak dünya genelinde yaklaşık 3 milyon kişiye bulaşan ve 200 binden artı ölüme niçin olan yeni alıcı korona virüs (Covid-19) salgınında çoğu ülke boy noktasını görürken, normal hayata dönüş çalışmalarına başlayarak salgına karşın tedbirleri gevşetme kararı aldı. Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern yaptığı açıklamada ülkede yeni bir bulaşma vakasının tespit edilmediğini belirterek, “Yeni Zelanda korona virüse aleyhinde savaşı kazandı” ifadelerini kullandı. Başbakan laf konusu gelişme üzerine ülke genelindeki bir takım yasaklanmış ve kısıtlamaları da gevşetme kararı aldıklarını duyurdu. Bir ayı aşkın süredir sokağa çıkma yasağının bulunduğu ülkede 4. seviyedeki alarm seviyesinin 3. seviyeye çekileceği ifade edildi.

Bulaşma vakası tespit edilmemiş olmasına rağmen bunun ülkede sıfır vaka olarak algılanmaması gerektiğine de uyarı çeken Başbakan Andern, kuaför, masaj ve spor salonları, mağaza ve restoran gibi yakın temasın bulunduğu işletmelerin alarm seviyesi bir kez daha düşürülene değin kapalı kalacağını belirtti.

Sıhhat Bakanı Dr. Ashley Bloomfield ise salgınla mücadelede hedeflerine ulaştıklarını açıklama ederek, “Şu lahza bulaşma oranımız sıfır. Bu, vaka sayısının sıfır olduğunu değil, hastalığın nereden bulaştığını bildiğimizi gösteriyor” dedi.

öte taraftan Yeni Zelanda’da Covid-19 sebebiyle 19 birey hayatını kaybederken toplam bin 469 korona virüs vakası tespit edildiği açıklandı. Virüsü yenip iyileşenlerin sayısı ise bin 180 olarak bildirildi.

Sıradaki Haber :  İngiltere Sağlık Bakanı Hancock: 'Avrupa'da ikinci bir dalga oluşmaya başladı'

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu