Dünya

Yeni Zelanda’da son 48 saatte yeni korona vakası tespit edilmedi

Korona virüsüne karşı verilen çabada elde ettikleri pozitif neticelerle methiye toplayan Yeni Zelanda, geçtiğimiz hafta Başbakan Jacinda Ardern’nin söylemeleriyle korona virüsüne karşı alınan temkinleri rahatlatarak, 4.seviyedeki alarm seviyesini 3. seviyeye düşürmüştü.

Başbakan Ardern ve Sağlık Bakanı Dr. Ashley Bloomfield hakikatleştirdikleri canlı yayında korona virüsüyle alakalı aktüel bilgileri paylaştı. Ardern ve Bloomfield son 48 saat içerisinde yeni bir korona virüs hadisesinin tespit edilmediğini açıkladı. Bu büyümenin, karantina sürecinin galibiyetli bir neticeyi olduğu ve yurttaşların alınan temkinleri uygulamaya devam etmeleri gerektiği vurgulandı. Kademeli olarak düşürülen alarm seviyesiyle mektepler yalnızca 1-10 yaş aralığındaki çocuklar için açılırken, kafe ve lokantalar yalnızca kutu servis üzerinden hizmet vermeye başladı. Çoğu iş yeri tehlikeli bulunması sebebiyle kapalı kalmaya devam ettiğinden, yurttaşlara lüzumlu olmadıkça konuttan çıkmamaları ve koşulları uygunsa konuttan çalışmaya devam etmeleri iletildi.

Sağlık Bakanı Dr. Ashley Bloomfield’ın bugün söylediği son bilgilere göre, Yeni Zelanda’da toplam bin 486 korona virüs hadisesi tespit edildi. Bin 302 birey korona virüsünü yenerek iyileşirken, 20 birey de yaşamını kaybetti.

Ardern temkinlerin daha da eksiltilebileceğinin sinyallerini verdi

Başbakan Jacinda Ardern, bugünkü konuşmasında yaşamın klasik kumpasına henüz dönmediğinin altını çizerek, yurttaşları yaşanabilecek ikinci korona dalgasına karşı uyardı. Önümüzdeki haftalarda alınacak temkinlerin, 11 Mayıs’ta bir araya gelecek Bakanlar Heyeti tarafından kararlaştırılacağına söyledi.

Sıradaki Haber :  Afrin’de patlama: 3 yaralı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu