Gündem

YKS’ye girecek öğrenciler için nüfus müdürlükleri 18-19 Mayıs tarihlerinde açık olacak

İçişleri Bakanlığı 81 Şehir Valiliğine “Caddeye Çıkma Kısıtlaması” ile alakalı ek genelge gönderdi. Genelgede, koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, salgınla çabaya müteveccih bir hayli ihtiyat kararı alınarak uygulamaya geçirildiği ifade edildi.

Alınan önlemlerin, bulaşın yayılım süratinin düşürülmesine olan tesirinin en üst noktaya taşınabilmesi emeliyle; Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak olmak üzere toplam 15 şehrimizde 15-19 Mayıs 2020 tarihlerinde uygulanacak caddeye çıkma kısıtlamasına ait 12 Mayıs’ta valiliklere genelge sevk edildiği belirtildi.

18 Mayıs tarihinde verilmesi gereken müessese ve kazanç geçici aidat bildirilerinin 28 Mayıs tarihine ertelenmesi ve 2019 seneyi müesseseler aidatı tebliği, geçici aidat tebliği, katma bedel aidatı tebliği, damga aidatı tebliği, muhtasar bildiri ve aylık prim ve hizmet bildirgelerinin de sırasıyla 27 Mayıs, 28 Mayıs ve 01 Haziran tarihlerinde beyan edilmek zorunda olması sebebiyle caddeye çıkma kısıtlamanın olduğu 15-19 Mayıs 2020 tarihlerinde alttaki imtiyazların bakanlığın valiliklere yolladığı genelgede sarih olacak işyerleri, şirket ve müesseseler ile Ayrıcalık Kapsamında Olan Bireyler Kısmı kapsamına ilave edilmesi gereği ortaya çıktığı belirtildi.

Bu kapsamda, ayrıcalık Kapsamında Olan Bireyler Kısmı’ne, ÖSYM tarafından reelleştirilecek merkezi Yüksek Öğretim Müesseseleri İmtihanına YKS girecek olan talebelerin T.C. Kimlik Kartı müracaatlarının alınması ismine tüm şehir/ilçe popülasyon müdürlükleri 18- 19 Mayıs 2020 tarihlerinde sarih bulundurulacak. Caddeye çıkma kısıtlamasının olduğu 18- 19 Mayıs 2020 tarihlerinde popülasyon müdürlüklerine T.C. Kimlik Kartı Müracaatı ile hudutlu olmak üzere talebeler ve lüzum olması halinde birliktesi ana, baba, veli veya vasisinden bir birey imtihana müracaat etildiğini gösterir dokümanı takdim etmek koşuluyla caddeye çıkabilecek. Ayrıca popülasyon müdürlükleri tanımlanan o tarihlerde ve saatlerde hizmet vermeye devam edecek.

Sıradaki Haber :  Türkiye'de son 24 saatte korona virüsten 65 kişi hayatını kaybetti

Geçici Aidat Yarıyılına Ocak-Şubat-Mart Ait Müessese ve Kazanç Geçici Aidatsi Beyanı ve Ödeme yarıyılı olduğu için, 16-17-18-19 Mayıs 2020 tarihlerinde özgür muhasebeci mali müşavirler ile antlı mali müşavirler ve çalışanları Karar verilmesi halinde uygulanacak caddeye çıkma kısıtlamalarından 31 Mayıs tarihine kadar muaf olacak.

Yukarıyada belirtilen önlemlere ait Valiler/Kaymakamlar tarafından alakalı mevzuat uyarınca lüzumlu kararların tezlikle alınacak. Uygulamada rastgele bir aksaklığa alan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayan yurttaşlara Umumi Hıfzıssıhha Yasasının 282 nci maddesi gereğince yönetimsel para cezası verilmesi başta olmak üzere tersliğin vaziyetine göre Yasanın alakalı maddeleri gereğince operasyon yapılacak. Mevzusu kabahat teşkil eden tutumlara ait Türk Ceza Yasasının 195′ inci maddesi kapsamında lüzumlu adli harekâtların başlatılacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu