Gündem

YKS’ye hazırlanan ve kimliğinde fotoğrafı olmayan öğrenci yardım istiyor

Çorlu’da ikamet eden ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi son sınıf talebesi olan Çilay Güçlüer 17, YKS’ye hazırlandığını ve imtihana girmek istediğini ancak kimliğinde resim olmadığı için imtihana girememe riski ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Kimliğimde resim yok bu surattan bu imtihana giremiyorum.

Kimlik yenilmek için müracaat yaptım ancak 20 yaş altına uygulanan caddeye çıkma yasağı sebebiyle bana buluşma vermediler diyen Çilay Güçlüer, “Bu surattan kuşkuluyum ve evhamlıyım. İmtihana girip giremeyeceğimi öğrenmiyorum. Takribî 1 yıldır bu imtihana hazırlanıyorum. Onca zaman çalıştım, tam emeklerimin boşa gitmesini istemiyorum. Yeni kimlik için bir an evvel buluşma verilmesini istiyorum. Şu an dahi güç buluşma saati buluyorken caddeye çıkma yasağı kalktığı zaman yeniden buluşma bulamayabilirim.

Zira geçtiğimiz gün babamla müracaat ettiğimde yalnızca bir boş buluşma vardı ve 5 dakika içinde o saatte alınmıştı. Bunun bir garantisi yok o surattan şu an benim yaşlarım için 17 – 20 yaş için bu yasak kalkabilir ya da kimlik müracaatı yapma izni verilebilir” dedi.

Baba Mehmet Güçlüer ise, “Kızım YKS imtihanına girecek ancak kimliğinde resmi yok. 15 yaşında değiştirmemiz gerekiyordu fakat biz bu süreci azıcık topallattık. Yeni kimlikler çıktığında da azıcık yoğunluk olmasından dolayı alamadık. Birlikte gidelim derken bu güne kaldı. Geçtiğimiz 5 Mayıs günü internet üzerinden buluşma müracaatında bulunduk. Son evrede 20 yaşından ufak olması sebebiyle yanılgı verdi ve buluşma alamadık ve işimiz görülmedi bu kasvetimiz devam ediyor” diye konuştu.

“Bu mevzu ile alakalı muhtelif müesseselerle iletişimlere geçtik. Fakat sistemden dolayı kendilerinin elinde yetki bulunmadığını, sistemden dolayı buluşma veremediklerini ve lüzumumuzu gideremeyeceklerini belirttiler diyen baba Mehmet Güçlüer, “Natürel böyle bir gidişat can sıkıcı. Bilinmezlik var. Neyin ne olacağı muhakkak değil. Bu gidişat herkesin canını sıkar ve evhama sevk eder. Kızım da bundan dolayı bir evham dinliyor, yeis dinliyor. Bunun bir an evvel hallolmasını istiyoruz.

Sıradaki Haber :  Kamyonete bağlanarak sürüklenen eşeği polis kurtardı

Bir biçimde hallolması gerektiğine inanıyoruz. Neticede pandemi dolayısıyla alınan temkinleri kavrayışla karşılıyoruz. Ancak muhtelif lüzumlar bir biçimde 65 yaş üstü insanların lüzumu nasıl gideriliyorsa, devletimiz bunu giderebiliyor bu mevzudaki istisnai gidişatında giderilebileceğini varsayım ediyoruz ve alakalılardan alaka bekliyoruz” biçiminde konuştu.

27 Haziran 2020 tarihinde yapılacağı söylenen YKS ile alakalı olarak katılacak adayların resimsiz kimlikle katılıp katılamayacakları ya da 20 yaş altı talebelerin caddeye çıkma yasağının sonlanıp resimli kimlik dokümanı başvuruyu için izin verilip verilmeyeceği ile alakalı henüz fotoğrafı bir söyleme yapılmadı.

Serdar Şahin
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu