Gündem

Yüksekova’da evler ve iş yerleri sular altında kaldı

İlçede dünden beri etkili olan yağışla Vezirli, Adaklı ve Köprücük köylerindeki birçok konut, ağıl ve ekili alan sular aşağıda kaldı. sel sebebiyle derelerin önünü açılmak için İl Özel İdaresi’ne alt Yüksekova Şantiye Şefliği ekipleri yoğun bir egzersiz sergiledi. Özellikle dere kenarında bulunan Vezirli köyünde birçok evin terhis edilmesi de istendi.

Cengiz Topel Caddesi üzerinde yer alan ve dereye yakın bazı iş yerleri ise sular altında kaldı. Korona virüsten dolayı işlerine arada bir gelip havalandırmak için gelen esnaf ise bu sefer iş yerlerinin su aşağıda kaldığını gördü. Hemencecik kendi imkanlarıyla ellerine aldıkları küreklerle su tahliyesine başlayan esnaf Abidin Çiftçi, “Bir aydır salgın hastalığı nedeniyle kapalıyız. Haftada bir gelip dükkanımızı havalandırıyoruz. Bu sefer geldiğimizde iş yerimiz sular aşağı kalmıştı. Bizde kendi imkânlarımızla su tahliyesine başladık. Yetkilerden ricamız, bu sulara karşı itinalı olsunlar. Her sen aynı durumu ve sıkıntıyı yaşıyoruz” dedi.

Dilimli Barajı’nda su seviyesi yükseldi

öte yandan, Dilimli Barajı’nda da dünden beri yoğun yağmurdan nedeniyle su seviyesinin yükseldiği görüldü. Her sene vatandaşların sık sık gidilen yer mekanı olan baraja, bu sene korona virüsten dolayı gidenlerin sayısı oldukça azaldı. Su seviyesini uygun görmeye giden Rıdvan Basmacı, “Dünden beri yoğun yağan yağmurdan nedeniyle ilçenin bir takım köyleri sulara teslim oldu. Bizde bugün Dilimli Barajı’nın su seviyesini uygun bakmak için geldik. Hakikaten su seviyesi yükselmiş, fakat güzel manzaraları da beraberinde getirmiş” ifadelerini kullandı.

Metin Tek
 

Sıradaki Haber :  Ukrayna, 48 Türk yapımı SİHA satın almayı planlıyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu