Gündem

Yurt dışından Kars’a getirilen 104 Türk, karantinaya alındı

Malta’dan özel uçakla Kars’a getirilen arasında 104 kişi, havalimanında yapılan sağlık kontrollerinin ardından polis eşliğinde 10 otobüs ile Kars’ta konaklayacağı yurda getirildi.

Getirilen vatandaşlar, KYK İpek Yolu Öğrenci Yurdunda karantinaya alındı. Yurda girişte sağlık durumu kontrolünden geçirilen kişiler, odalarına yerleştirildi. Polis, ekipleri binaların çevresinde güvenlik önlemi alırken, AFAD, UMKE ve 112 Acele Servis ekipleri de hazır bulundu.

Kars Harakani Hava Alanı’nda gazetecilere açıklamada yer alan Vali Yardımcısı Tahsin Aksu, “Yurt dışından gelen vatandaşlarımız sıralama çerçevesinde, karantina çerçevesinde Malta’dan bugün 104 vatandaşımız geldi. Bu vatandaşlarımızı İpek Yolu Yurdun’da davetli edeceğiz. Yarın’da yine İrlanda’dan gelecek uçağımızı bekliyoruz. Planlamada pek görünüyor. Son anda değişiklik olmazsa memleketimiz ve dünyanın gelen sorunu salgın hastalık, bu çerçevede bizde kurallara uyarı ederek, hem havaalanında keza de yerleştirdiğimiz yurtta, vatandaşlarımızı en iyi şekilde ağırlayacağız. Sağlık bir şekilde evlerine, memleketlerine göndermeyi arzuluyoruz” dedi.

Kars İpek Yolu Öğrenci Yurdu’na getirilen vatandaşlara burada Türk bayrağı verildi. Türkiyem türküsü eşliğinde yurtlarına alınan vatandaşlar gerekli kayıtları yapıldıktan sonra odalarına yerleşti.

Kars’ta 14 ün kalacak olan 104 vatandaş sonra yetkililer eşliğinde memleketlerine uğurlanacak.

Işık Çapanoğlu – Serkan Erkoç
 

Sıradaki Haber :  2 Ekim En Güzel Cuma Mesajları|2020 Anlamlı Kısa Resimli WhatsApp Cuma Sms'leri| Resimli Cuma Sözleri Mesajları!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu