Gündem

18-20 yaş arası gençlere 4 GB internet

Korona virüsü ile uğraş önlemleri kapsamında, 20 yaş altındaki bireylerin sokağa çıkması bir zaman önce İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle yasaklanmıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den de gençlere müjde geldi. Soyer, 18-20 yaş arasındaki gençlere 4 GB’lık internet paketi armağan edeceklerini söyledi.

Önümüzdeki günlerde başlayacak uygulamadan adet edinmek için aranan kriterlerin, Bizİzmir platformuna ait web sitesi üzerinden hafta başında yayımlanacağı, başvuruların yine buradan alınacağı ifade edildi.

Tüm dünyayla birlikte ülkemizinde mucizevi koşullardan geçtiğini gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, uygulamayla ilgili İzmirli gençlere seslenerek şunları söyledi:

“Sokağa çıkmaları yasak olan gençlerimiz az daha tüm iletişimlerini telefon ve internet hatları üzerinden gerçekleştiriyor. Yoğun uygulama nedeniyle kullandıkları internet paketlerine ait kotaların ay sonu gelmeden tükendiğinin ve bilhassa sıcacık gelirli aileler için ilave paket alımlarının bedensel külfet oluşturduğunun farkındayım. Biliyorum sizlere verilebilecek en güzel hediye tekrar özgürce sokaklara çıkıp, arkadaşlarınızla buluşmanızı, dilediğinizce eğlenmenizi sağlamak olacaktır. Fakat şimdilik elimizden gelen bu kadar. Ekonomik koşulları kısıtlı gençlerimize vereceğimiz aylık 4 GB internet paketi dilerim bu şiddet günlerde azıcık olsun yüzünüzü güldürür.”

sırası gelmişken İzmir Büyükşehir Belediyesinin 65 yaş üstü büyükler ve engellilere karşın ayda 250 dakika hitabe paketi hediyesi kampanyasında başvurular alındı. Kampanyaya 65 üstü herkes değil, desteğe ihtiyacı olanlar dahil edildi. Önümüzdeki haftadan itibaren bu kapsama girenlerin telefonlarına ayda 250 dakika hitabe paketi yükleneceği ifade edildi.

Sıradaki Haber :  Selden kurtulan şantiye çalışanları eşyalarını kurtarmaya çalıştı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu