Gündem

Depremde hasar alan İzmir Büyükşehir Belediyesi binası boşaltılıyor

30 Ekim’de Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen depremin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası’nın da güvenlik nedeniyle tahliyesine karar verildi. Binada hizmet veren birimlere ait mobilya, ofis malzemeleri, elektronik eşya ile arşiv ve evrakın yeni çalışma alanlarına taşınma işlemi başladı. Taşınma işlemi öncesinde binadaki tüm eşyalar tek tek paketlenerek kodlandı ve birimlerin bundan sonra faaliyet göstereceği Kültürpark holleri, Egemenlik Evi, Oğuzlar Ek Hizmet Binası, itfaiye ve zabıta dairelerinin hizmet alanlarına taşınması sağlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, taşınma sürecinin ay sonuna kadar devam edeceğini bildirdi.

Başkan Soyer, binanın yıkılacağını açıklamıştı

İzmir Büyükşehir Ana Hizmet Binası’nın projeleri 1966 yılında düzenlenen “Mimari Proje Yarışması” ile belirlendi. Binanın inşaatı 1968 yılında başladı ancak 1982 yılında açılışı yapıldı. 30 Ekim’de meydana gelen depremin ardından kullanılmayan 38 yıllık binada yapılan teknik incelemeler sonucu az-orta hasarlı olduğu yönünde rapor çıktı ve binanın güçlendirilerek kullanılması önerildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 27 Kasım’da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise güçlendirmeyi tercih etmediklerini belirterek, “Belediye Ana Hizmet Binası’nı yıkıp yerine Hükümet Konağı ile bütünleşen sembolik bir başkanlık ve meclis binası yaparak kalan alanı Atatürk Meydanı’na katacağız. İzmir’e ve İzmirlilere hayırlı olsun. Umarım Konak’taki diğer kamu kurumlarına da örnek olur” demişti.

Arananlar:
15 temmuz köprüsü15 temmuz şehitler köprüsüüMİTCAN uYGUNplaj15 temmuz boğaz köprüsüantalya plaj15 temmuz köprükısıtlamaçeşnigir köprüsüMindikoğlunun ameliyatla kiz yaptiklariEV BAKLAVASIkarpuz tarlasıcuckold izmir twitterurl:avatars mds yandex net/get-images-cbir/28675/PXN8nqDq8aVi6vHZLar3NQ4800/origavcılar sahilkurba adamбе-200kuşadası tekne turumehmet nuri ersoyбурджу озберк dilek yıldızlarBahri tanrıkulu15 temmuz şehitleri köprüsü bilgilerisokağa çıkma kısıtlaması15 temmuz şehitler köprüsü geceunkapanı köprüsüdevlet su işleriNecati Bilgiçkırıkkale47 derecebeyşehir
Sıradaki Haber :  İntihara kalkışan komşusunu cep telefonundan canlı yayın yaptı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu