Gündem

18 yaşındaki Lütfiye, yanmış çinkolu evde hasta babasına bakmaya çalışıyor

4 çocuklu Halil İbrahim ile A. Aslan çifti 18 sene önce boşandı. Anne A. 3 çocuğunu alıp baba evine bu arada en minik kız Lütfiye (18) babası Halil İbrahim ile kaldı. Yüreğir ilçesine bağlı Havutlu Mahallesi’nde yaşayan baba kızın 2 odalı evlerinin bir odası ve çatısı 10 sene önce elektrik kontağından çıkan yangında kullanılamaz ışık halkası geldi. Baba Halil İbrahim, tatlıcılık yaparak evinin çatısını çinko ile kaplattı ancak odayı yaptıramadı.
2015 yılına dek hem kızını okutup ayrıca de evini geçindirmeye çalışan baba, o sene geçirdiği kalp rahatsızlığı sonrası çalışamaz ülkü geldi. Kızı Lütfiye ise okulu bırakıp babasına ve bakmak için kastetmek zorunda kaldı. Afyonkarahisar’daki amcasının yanında çalışmaya giden kız, geçen yıl ise babasının beyninde kan pıhtıcığı, böbreklerinin de iflas etmeye yaklaşıp bakıma yoksul kalması nedeniyle işini bırakıp geri Adana’ya geldi.
Babasının ameliyat olması gereken ama derme çatma evde devletten aldıkları 500 lira bakım parasıyla çeper kuvvet geçinen Lütfiye, acilen kara kara ne yapacağını düşünüyor.

“Para istemiyorum ev yapılsın yeter”

Babasının sağlığına kavuşmasını istediğini söyleyen Lütfiye Ateş, “Evimiz yandı. Evimiz fazla sağlıksız ve babam hasta. Babamın ameliyat olması lazım fakat ben babamı bu eve ameliyattan sonradan getiremem. Şu an ayrıca sağlık ayrıca de evimiz sebebiyle mağduruz. Ben kimseden para istemiyorum. Sadece ev yapılsın babam da sağlıklı bir evde yaşasın onu istiyorum. Ben babamla tek yaşıyorum. Babamın beyninde kan pıhtısı oluşmadan önce ben de çalışıyordum ama o pıhtı ortaya çıkınca ben de işten ayrılmak zorunda kaldım” diye konuştu.

“Utanmıyorum sadece destek istiyorum”

Devletten ve hayırseverlerden takviye beklediğini kaydeden Alev, “Tek edinmek gerçekten fazla baskı. Kimseye gidemiyorsun. Aç kalsan su verecek halk değil. Tekim diye bazı şeyleri de yapamıyorum. Bir Takım kişiler habere çıkarsan utanırsın diye söylediler ama burası benim yaşadığım yer. Utanmıyorum sadece takviye istiyorum. Evin bir odası yandığı ve üzeri çinko olduğu için yağmur yağınca içeri su doluyor. Elektrik ve su tesisatlarında bezginlik var onları da dürüst akıcı kullanamıyoruz. Hayırseverler ve devletimizden evimizin yapılması babamın sağlığına kavuşması için destek bekliyorum” ifadelerini kullandı.
Hitabe bozukluğu yaşamış Halil İbrahim Alev ise kızından başka kimsesinin olmadığını ve yardım beklediğini söyledi.

Sıradaki Haber :  Okul terkine karşı mücadele pandemi döneminde de devam ediyor

Umutcan İşledici – Elif Ayşenur Bay
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu