Gündem

1951 Model aracına gözü gibi bakıyor

İtalyan araba işletmesi Fiat’ın II. Dünya Savaşı’nın başlarında piyasaya sunduğu basmakalıplardan olan vasıtasına aileden bir fert gibi davranan Sarıboğa, 65 yaş ve üzeri yurttaşların dışarı çıkma yasağı olduğu günlerde arabasının bakımlarını kapısının önünde aksatmadan yapıyor.

Kozan’da Tavşantepe semtinde oturan konutlu 4 çocuk babası 67 yaşındaki Mahmut Sarıboğa 1951 Model kırmızı Fiat Topolino marka antika vasıtasına gözü gibi bakıyor. Vasıtasını 15 sene evvel sattığı ancak çocuklarının ağlaması üzerine hemen geri aldığını anlatan Sarıboğa, arabanın yüzde 95 tüm orijinalliği gözettiğini belirtti. Ambarı 5 litre yakıt alan ve tüp taktırıp lastik aksamının değiştiğini söyleyen Sarıboğa, daha önceki vasıtaların daha sağlam bir yapısı olduğunu da kaydoldu.

İhlas Haber Ajansı muhabirine vasıtasını açan Mahmut Sarıboğa bir hayli lüks taşıtta olmayan alakanın trafiğe çıktığı zaman vasıtasına gösterildiğini kaydoldu.

Sarıboğa, “1951 Model Fiat Topolino taşıtımı 1984 senesinde almıştım. O zamandan beri birlikteyiz. Ailemizden bir parçamız oldu. Çocuklarımız ile beraber hayatımızı sürdürdük. Aileden bir parça oldu. Çocuklarımız ile beraber hayatımızı sürdürdük halada sürdürüyoruz” dedi.

“Son model vasıtayı olanlar hayranlıkla bakıyor”

Vasıtasının kendisinden 2 yaş büyük olduğunu, Kozan’da tam eş, arkadaş ve dostlarına banal arabayı ile dolaşma neşeyi yaşattığını anlatan Sarıboğa, “Taşıtımla hatıralarımız çok. Bu araba ile 4 çocuk geliştirdim. Hepsi bu araba ile evlendirdim yuvadan uçtular. Bu araba ile yaşayacaksam bu otomobile bakacağız. Adamın altında en son model araba ama bu otomobili görünce hayranlıkla bakıyorlar” diye konuştu.

“Taşıtıma aynı anda 15 birey birden binmişliği var”

15 sene evvel bir defa sattım ve geri aldım diyen Sarıboğa, “ Bu araba Kozan’da çok birey taşıdı. Daha Öncekinden otomobilde azdı içine çor çocuk doluyordu. Bir zaman Adana’da kaldım bir gün dostlarla paça içmeye gidelim dediler. 15 birey vardı. Vasıtanın alacağı 2-3 birey o yarıyıl vasıtanın her yerini yakaladılar ve 15 bireyin binmişliği var. Bu taşıtla Urfa’ya, Mersin’e her yere gittim. Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur. Bakımlarını kumpaslı yapıyorum. Hergün konutun önünde çalıştırıyorum. Konutun etrafında bir tur atıyorum ve vazgeçiyorum. Senede 2 kez bakımlarını yaptırıyorum. Bakımlarını yaptırmazsam tetkikten de geçmez. Türkiye de 3 tane olduğunu, dinlemiştim. Öbürleri yaşıyor mu öğrenmiyorum ama ben bunu yaşatıyorum. Ben 67 yaşındayım otomobilim 69 yaşında ikimizin de caddeye çıka yasağı var. Allahın İzniyle Koronavirüs sonrası bol bol dolaşacağız. Şimdilik evinde önünde çalıştırıyorum. Günlük pakliğini yapıyorum. Taşıtımla çok mutluyum. Çocuklar evlenince geriye bana eşim ve taşıtım kaldı” dedi.

Sıradaki Haber :  MİT'in müthiş operasyonunun ardından şehit ailelerinden önemli açıklama

Beril Solmuşgül
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu