Gündem

3 günlük sokağa çıkma kısıtlaması kalktı, evlat nöbetindeki aileler HDP önüne koştu

Çocuklarının terör örgütü PKK üyeleri tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır Şehir Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti 3 gün caddeye çıkma kısıtlaması sebebiyle verilen aranın ardından 246’ıncı gününe girdi.

5 sene evvel 15 yaşındayken dağa kaçırılan oğlu Özkan Aydın için oturma eyleminde yer alan baba Süleyman Aydın, HDP aracığıyla çocuklarının kaçırıldığını belirterek, “HDP bizi görmemezlikten geliyor. HDP çocuklarımızı aldattı, dağa gönderdi. Ailelerini de kendi kapısında vefata mahkum etti. Çocuklarımızı dağlarda aç perişan vazgeçiyorsunuz, vefata mahkum ettiriyorsunuz. Şayet sizde azıcık vicdan varsa gelin çocuklarımızı bu PKK’dan isteyin. Biz de konutumuza gidelim. Hiç bir yere gitmiyoruz. Çocuklarımızı HDP’den almadan gitmiyoruz” dedi.

HDP’lilerde vicdan ve acıma olmadığını kaydolan Aydın, “HDP’lilerde vicdan ve acıma olduğuna inanmıyorum. Şayet vicdan ve acıma olsaydı bu kutlu Ramazan ayında PKK’nın yanında değil de kendi ulusları olan Kürt milleti başka bir deyişle bizlerin yanında olurlardı. Biz çocuklarımızı almadan asla burayı terk etmeyeceğiz” diye konuştu.

Sedat Irmak
 

Sıradaki Haber :  İstanbul Valisi Yerlikaya'dan anlamlı paylaşım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu