Gündem

621 yıllık tarihi Ulu Cami’deki sessizlik böyle görüntülendi

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın korona virüsünün yayılmasına karşı aldığı tedbirler zarfında tüm Türkiye’de cemaatle namaz kılınamıyor. 621 takvim tarihi ile Bursa’nın ve Türkiye’nin favori camilerinden Ulu Cami de virüsten dolayı sessizliğe büründü. Vatandaşların cemaatle namaz kılmasına izin verilmeyen camiden her gün ezan sesleriyle birlikte dikkat ve dualar yükseliyor.

Yüce Cami Müezzini Adem Saygılı, Türkiye’nin baskı zamanlardan geçtiğine muhabere ederek, “Ülkemiz zor zamanlardan geçiyor. Tarihi Ulu Cami’miz her gün dolup taşıyordu. Şadırvanıyla, tarihiyle, maneviyatıyla, bu günlerde manâsız kaldı. Kuşkusuz içimiz buruk, Rabbimiz ivedi zamanda omuz omuza hep birlikte manevi havayı teneffüs ederek cemaatle namaz kılmayı nasip etsin. Allah bu salgın hastalıktan bizi bir lahza evvel kurtarsın inşallah” dedi.
Bu süreçte cemaati içeri alamadıklarının altını çizen Saygılı, “Camimiz peyderpey açık. Cemaatle namaz kılınmasa da halk Yüce Cami’den kendini yarmak istemiyor. Tarihi camimizin bu süreçte bakımlarını yaptırıyoruz. Gereken tüm temizlik ve dezenfekten çalışmalarını yaptırıyoruz. Tüm hassasiyet önemle yerine getiriliyor. Bu mübarek mabette, Rabbimiz bizi en kısa zamanda omuz omuza namaz kılacağımız günlere eriştirsin” diye konuştu.

Nice padişahlara, erenlere, dervişlere, mübarek zatlara ev sahipliği yapan, Hızır Aleyhisselam’ın da namaz kıldığı rivayet edilen Bursa Ulucami; Mescidi Haram, Mescidi Nebevi, Mescidi Aksa ve Emeviye Camisi’nden daha sonra İslam Dini’nde 5.makam olarak anılıyor.

Samet Içten – Abdullah Çibir
 

Sıradaki Haber :  Twitter ile ABD Başkanı Trump’ın savaşı uluslararası gündemde

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu