Gündem

65 yaş üstü kişiler bayramın keyfini sokaklarda çıkardı

Tüm dünyayı tehdit eden ve bir hayli ülkede binlerce insanın vefatına neden olan Korona Virüsle Covid-19 gayret kapsamında 81 şehirde uygulanan caddeye çıkma hudutlandırması kapsamında 65 yaş üstü bireylere bugün saat 14.00’den saat 20.00’ye kadar izin verildi. İzin ile beraber Aksaray’da sokak ve caddeler 65 yaş üstü şahıslarla doldu. İzinle beraber dışarıya çıkanlar bayramın tadını caddelerde yaşadı. Park ve bahçelerde oturanlar dostlarıyla buluşarak bayramlaştı.

İzinle beraber dışarı çıkan Muammer Sueri 67, “Yeni bir hava almaya çıktık. 2 aydır konuttayız. Çok harika iyi oldu” dedi. 65 yaşındaki Enver Gökçe ise, “Aylardır konuttayız. Çarşıya çıktık hoş bir hava alıyoruz. Azıcık sonra konuta döneceğiz. Allahın İzniyle iyi olur önümüzdeki hafta” diye konuştu.

69 yaşındaki Mehmet Tezcan ise, “Şu anda çok mutluyuz. İyiyiz. 2-2,5 aydır konuttaydık. Caddeye çıktık, dostlarla buluştuk, bayramlaştık. Pak hava alıyoruz. Korona virüsü de allahın izniyle hayırlısı ile yollarsak hoş olur, iyi olur. Allahın İzniyle onu da yollarız ve işler rayına girer” biçiminde konuştu.

Şaban Gökçe de 67, “Hürlük demek serbestlik demektir. Allah’ım allahın izniyle ülkemizden bu hastalığı kaldırır. Vatanımıza, halkımıza her türlü trajediden uzak yakalasın kurban olduğum Allah’ım. Ülkemiz, devletimiz, Allah razı olsun yönetçilerimiz hoş yönet etti. Allah razı olsun. Ama bizde tabi ki 3-3,5 aydır konutta kasvet geçirdik. Ama çok şükür” dedi.

Yasin Can

Sıradaki Haber :  Topkapı Sarayı tarihi kapılarını yeniden açtı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu