Gündem

65 yaş üstü vatandaşların eve dönüş mutsuzluğu

İstanbul’da uzun bir aranın ardından sonra caddeye çıkan 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olan yurttaşlar hoş havanın tadını çıkardı. İstanbul’un muhtelif mahallelerinde bulunan park ve sahillere 65 yaş üzeri yurttaşların akın ettiği görüldü. Yaşlıların maske taktığı ve sosyal mesafeyi gözettikleri gözlemlendi. 65 yaş üstü yurttaşlara iznin verildiği 12:00-18:00 saatleri arasında yürüyüş yaptı, banklarda sohbet etti. Sahile hasret kalanlar tüm gün denizi izledi. Fakat iznin bitiş saatinin yanaşması ile yurttaşlar mutsuzluğa kapıldı. Kimi yurttaşların konutlarına dönerken mutsuz olduğu gözlemlenirken, kimi de el sallayarak gitti. Kısa müddette tüm park ve bahçeler boş kaldı. Öte yandan 65 yaş üstü yurttaşların caddeye çıkmayı özledikleri gözlemlendi.

“Uzun vakit konutta kaldıktan sonra dışarıyı özledik”

Kardeşleri ile beraber hoş havanın tadını çıkaran Nejat Sarı, “Abilerimle beraber gezdik, dolaştık. Yürüyüp spor yaptık. Dostlarımızla buluştuk. Bu kadar uzun vakit konutta kaldıktan sonra dışarıyı özledik. İnsan sosyal bir varlıktır gereksinimimiz oluyor sosyalleşmeye” ifadelerini kullandı.
Ahmet Yılmaz ise dışarıda olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söylüyor.

“Haftada bir gün yetmiyor”

Kısıtlamada verilen izinlerin noksan olduğundan yakınan Hasan Aksoy, “Haftada bir gün yetmiyor en azından hafta içi de kısıtlı bir saat olsa çok iyi olur. Doğa özlenmeyecek gibi değil. Allahın İzniyle en kısa müddette her şey düzelir” biçiminde konuştu.

İslim Esra Çobanoğlu – Ahmet Faruk Sarıkoç
 

Sıradaki Haber :  Köylüler aralarında para toplayıp fabrika kurdu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu