Gündem

80’lik Zeynep nine Türk bayrağı ile karşıladı, 82’lik Mustafa dede gözyaşlarına boğuldu

Korona virüs nedeniyle Ramazan Bayramı tüm yurtta alışılagelmişin dışında karşılandı. 81 şehirde uygulanan caddeye çıkma kısıtlamasıyla bu bayram yurttaşlar konutlarında kaldı. Bayramın ilk günü sabah saatlerinde dışarıya çıkamayan yaşlılar ise unutulmadı. Eskişehir Şehir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Tepebaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü Vefa Sosyal Destek Grupları, yaşlıların konutlarına çiçek ve çikolata götürüp bayramlarını kutladı. Bayram ziyaretlerinde duygu dolu anlar yaşandı.

Takımları Türk sancağı ile karşıladı

Takımlar öncelikle konteynerde hayat gayreti veren 80 yaşındaki Zeynep Uyar’ı ziyaret etti. Polis ve bekçileri gören Zeynep nine, takımları Türk sancakları ile kapıda karşıladı. Türk sancağını öpüp alnına koyan Zeynep nine duygularını bu biçimde ifade etti. İHA mikrofonuna konuşan 80’lik Zeynep nine, “Polis ekiplerine çok teşekkür ederim. Herkesin bayramı kutlu olun. Rabbim ortalık muntazamlığı versin. Türkiye’miz sağ olsun. Ay yıldızlı Türk bayraklarımdan sizlerden hoşlanıyorum. Tüm emniyet teşkilatının bayramlarını kutlarım, her zaman mutlu olsunlar” dedi.

“Çocuğum geldi kronik hastayım diye elimi öpemedi”

Zeynep nineden sonra kapısı çalınan 75 yaşındaki Ayşe Önder de, “Polisler bizi hiç unutmadılar Allah razı olsun. 2 aydır konuttayız gerçekten hiç unutmadılar. Bayram azıcık buruk geçiyor. Çocuğum geldi ben kronik hastayım diye elimi öpemedi. Allah böyle kısmet etti buna da hamdolsunsun sıhhatimiz yerinde. Elhamdülillah ülkemiz ayakta. Allahın İzniyle bu virüs bitecek. Rabbim devletimizden bin kere razı olsun” diye konuştu.

“Gözyaşlarını yakalayamadı”

Takımları kapısının önünde gören 82 yaşındaki emekli astsubay Mustafa Yıldızoğlu ise, gözyaşlarına dominant olamadı. Mustafa dede, “Çok duygulandım yanılgıya bakmayın. İçeriye girebilseydiniz daha mutlu olurdum. Her zaman için beklerim” ifadelerini kullandı.

Çağatay Gür – Mustafa Kaplan

Sıradaki Haber :  DexCom G6 sürekli glikoz izleme sistemi Türkiye'de

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu