Dünya

Trump’tan 484 milyar dolarlık yeni yardım paketine onay

Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına bölge korona virüs salgınının merkez üssü ABD’de salgınla mücadeleye yeni takviye onaylandı. ABD Başkan Donald Trump, ülkede 50 binden fazla insanı öldüren ve ekonomiyi yıkım eden korona virüs salgını ile mücadele zarfında işverenlere ve hastanelere takviye etmeyi amaçlayan 484 milyar dolarlık ikinci idareli takviye paketi onayladı. Trump yaptığı açıklamada, “Kongreye yaptığım destek çağrısını karşılıksız bırakmayarak çağrıma olumlu karşılık verdikleri için teşekkür ediyorum. Bunun çok büyük bir galibiyet olduğunu söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

Onaylanan ekonomik yardım paketinin 310 milyar doları minik işletmelere ve parasal güçlük çeken vatandaşlara, 75 milyar Doları hastanelere, 25 milyar doları korona virüs testlerine, geri kalan ise acil felaket kredisi olarak kullanılacak.

ABD Temsilcileri Meclisi Başkanı Demokrat Partili Nancy Pelosi, “Milyonlarca insan işsiz kaldı. Bu fiilen fazla üzücü bir koşul. 50 binden pozitif insanımız hayatını kaybetti, fazla sayıda insan etkilendi ve halen belirsizliği görüyoruz. Korona virüs salgını ile çaba kapsamında ufak işletmeler ve sıhhat merkezlerine desteklemek ve daha pozitif test yapılmasını karşılamak amacı ile 484 milyar dolarlık ek bütçenin onaylanması bir rahatlama getirecektir” ifadelerini kullandı.

ABD’de son 6 hafta içinde, 26 milyon insan işsizlik talebinde bulunurken, toplam korona virüs vaka sayısı 903 bin 775’e, hayatını kaybedenler ise 50 bin 988’e ulaştı.

Hasan Çelik

Sıradaki Haber :  65 yaş üstünün ücretsiz ulaşım çılgınlığı...Uzun kuyruklar oluştu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu