Gündem

Yeşilköy Hastanesi’nin yapımı devam ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifiyle koronavirüs Covid-19 salgınıyla gayret kapsamında Atatürk Havalimanı’nda imaline başlanan Yeşilköy Hastanesi’nin kaba inşaatı bitmek üzere. 20 gün evvel esasları atılan sağlık kurumunun etraf tertip etmesi ve havalandırma tesisatının yapılmasına başlandı.

Yeşilköy Hastanesinin havalandırma tesisatı çekilmeye başlandı

Atatürk Havalimanı apronunda imaline 8 Nisan’da başlanan Yeşilköy Hastanesi’nin çatı ve duvarları bitirilmek üzere. Çatı ve duvarlarının imali gece gündüz devamlı devam eden Yeşilköy Hastanesi’nin havalandırma tesisatı yapılmaya başlandı. İnşaat sürecinin başlamasının ardından geçen takribî 20 günlük müddette ciddi oranda yol katedildi. Gelinen safhada sağlık kurumu bloklarının büyük bir kısmında çatı ve duvar giydirmelerinin büyük oranda bitirildiği bir kısmında ise çalışmaların sürdüğü görüldü.

Duvarları bitirilen binaların içi tertip ediliyor

Çatı ve duvarları giydirilen blokların içinde de eş biçimde hummalı çalışma devam ediyor. Bina dışında yoğun mesai sürerken, bina içerisindeki emekçilerin de havalandırma ve kablolama gibi lüzumlu aksamları yerleştirdiği görüldü. Öte yandan bir müddettir yer altından döşenerek hava limanı apronundaki şantiye alanına eriştirilen elektrik alt yapısı ve trafo montajı da bitirilerek şantiyeye elektrik verilmeye başlandığı bilindi.
İmali süren sağlık kurumunun bir aydan kısa vakit sonra bitirilerek pandemiyle çabada hizmet vermeye başlaması bekleniyor.

Tuncer Cengiz
 

Sıradaki Haber :  Meksika’da protestocular ABD büyükelçiliğine saldırdı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu