Gündem

Sahiller kaçaktan temizleniyor

Türkiye’nin turistik bölgelerindeki imara ters, natürel hoşlukları bozan yapıların tespiti ve tahrip çalışmaları sürekli sürüyor. Teftişler hava, deniz ve karadan sürdürülürken, Muğla ve ilçelerinde 464’ü bağımsız kısım, 34’ü kıyı yapısı, biri istinat duvarı olmak üzere imhayı tamamlanan yapı rakamı 499’u buldu. Yalnızca Bodrum’da 454 yapının imhayı bitirildi. Menteşe’de 31, Marmaris’te beş, Datça’da sekiz, Fethiye’de ise bir yapı devrildi. Geçtiğimiz sene iki kere ziyaret ettiği Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde kıyı ve koylarda teftişler hakikatleştiren Etraf ve Kentçilik Bakanı Murat Müessese, imara terslikler taşıyan yapıların devrileceği lafını vermişti.

ÇALIŞMALAR BÜYÜK MİKTARDA BİTTİ
Bakan Murat Müessese, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yönergesiyle başladığımız çalışmalarımızı büyük miktarda tamamladık. Bugüne kadar bölgede çalışan imar denetçilerimizin tepitleri istikametinde Bodrum kıyılarında 18 ayrı otel projesinin ve plaj firmasının imara ve ruhsata terslikler taşıyan birimlerinin tahribini reelleştirdik, yapı sahiplerine yönetimsel para cezaları uyguladık” dedi. Bakan Müessese, şöyle devam etti: “Yalnızca Bodrum değil Muğla’nın öbür ilçeleri; Marmaris, Fethiye, Datça, Milas, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman ve Ula kıyılarında da imara ters, denizin, tabiatın natürel hoşluğunu bozan yapıların da tahripleri devam ediyor. İlçeleriyle beraber Muğla’da 499 yapının imhayı bitirildi.”

SIRADA 325 FİRARİ YAPI VAR
Muğla’da alakalı belediyelerce makina-donanım takviyeyi arz edilen ve yakın zamanda devrilebilecek yapı rakamının ise 325 adet olduğu söylendi. Bodrum’da 96, Datça’da 103, Marmaris’te 52, Milas’ta 23, Dalaman’da altı, Fethiye’de yedi, Ortaca’da 38 yapıda önümüzdeki yarıyılda tahrip asıllaştırılacak. Böylece yalnızca Muğla’daki turistik bölgelerde devrilen yapı rakamı 824 olacak.

MAHALLÎ İDARELERE KARARLILIK ÇAĞRISI
Bakan Müessese “Son olarak dünyada ender cinslerden biri sayılan Akdeniz foklarının konutu Küdür Yarımadası’nın koruma statüsü artırılarak Kesin Korunacak Duyarlı Alan duyuru edilmesiyle beraber buradaki plaj şirketleri ve iskelelerin tahribini reelleştirdik. Mahallî idarelerimizden temennimiz imara ters yapılarla alakalı lüzumlu yönetimsel operasyonu kararlılıkla yapmaları. Firari yapıyla çabayı belediyelerimizle beraber yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber :  YKS erkene mi alınıyor?

Türkiye Gazetesi

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu