Gündem

ABD Temsilciler Meclisinden Büyükelçi Kılıç’a teşekkür mektubu

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Türkiye Arkadaşlık Grubu Eş Başkanları Steve Cabots, Steve Cohen, Joe Wilson ve Gerald Connolly tarafından Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç’a teşekkür mektubu sevk edildi. Mektupta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifiyle Amerika Birleşik Devletlerine 2 tıbbi dayanak uçağının sevk edilmesi sebebiyle Türkiye’ye müteveccih teşekkür dilekleri iletildi. Mektupta, “Bildiğiniz üzere hastalığı eksiltmenin ehemmiyetli bir kısmı, ön saflarda çaba eden sıhhat çalışanlarını gözetmek ve hastaları rehabilitasyon etmeye devam ederken korona virüsü onlara bulaştırabilir ya da yayabilir. Sizin ülkenizin yolladığı 500 bin cerrahi maske, 34 bin 500 tulum, 2 bin 500 öteki gözetici malzeme ve suratlarca galonluk dezenfektan, bu sıhhat çalışanlarını gözetmemize takviyeci olacak. Türk toplumunun cömertliğini büyük memnuniyetle karşılıyoruz ve NATO bağlaşıkları olarak Türkiye ve Amerika Birleşik Devletlerinin bu krizi ve ortaklığımızda karşı karşıya kaldığımız öteki bir hayli ortak çalışmalarımızda omuz omza durması çok ehemmiyetli” denildi.

Büyükelçi Kılıç, Türkiye Arkadaşlık Grubu Eş Başkanlarına teşekkür etti. Kılıç yaptığı söylemede, ”Türkiye Arkadaşlık Grubu Eş Başkanlarına kibar mektupları için teşekkür ediyorum. Ülkelerimizin tüm denemelerde olduğu gibi, bu krizde de dayanışma sergilemesi büyük ehemmiyete sahiptir. Türk toplumunun Amerika Birleşik Devletleri’ne tıbbi dayanağı da bu bağlaşıklık kavrayışının somut tezahürüdür” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifi üzerine, Türk Silahlı Güçlerine Türk Silahlı Kuvvetleri ait iki askeri nakliye uçağı ile tıbbi dayanak malzemeleri Amerika Birleşik Devletlerine sevk edilmişti.

Hasan Çelik

Sıradaki Haber :  Denizi olmayan Kayseri'den Japonya ve Rusya'ya 'Somon' ihracatı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu