Gündem

Bakan Karaismailoğlu: ‘Ankara-Sivas YHT hattını 2020 yılı içerisinde hizmete almayı planlıyoruz’

Eriştirme ve Altyapı Bakanı Adaletli Karaismailoğlu, Ankara-Sivas Süratli Tren Hattı’nın Elmadağ Şantiyesi’nde tahlillerde bulunarak, çalışanlarla bayramlaştı. Analizlerinin ardından söylemelerde bulunan Bakan Karaismailoğlu, Ankara-Sivas arasındaki 393 kmlik projenin bitirilmesinin ardından iki kent arasındaki 12 saatlik erişim zamanının 2 saate ineceği müjdesini verdi.

Türkiye’deki erişim altyapı çalışmalarının sürdürüldüğü bine yakın şantiyede korona virüs Covid-19 pandemisi karşısında Bilim Kurulu’nun önerilerine bütün anlamıyla uyulduğunu ifade eden Bakan Karaismailoğlu, “Şantiyelerimizde, sosyal mesafe ve hijyen temkinleri ile beraber iş sıhhati ve güvenliği temkinleri had safhada uygulanıyor. Yüklenicisinden mühendisine, emekçisinden tedarikçisine kadar projede katkısı olanlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Projenin bitirilmesiyle firma sürati saatte 250 km olmak üzere Ankara-Sivas rotasında elektrikli ve sinyalli olarak yüksek süratli tren firması yapılacağının altını çizen Bakan Adaletli Karaismailoğlu, “Ankara-Sivas Yüksek Süratli Tren Projesi, üstyapı ve elektromekanik imal işleri, Kayaş-Yerköy arası 151 km ve Yerköy-Sivas arası da 242 km olmak üzere, iki etap halinde ve toplam 393 km olarak inşa ediliyor“ ifadelerini kaydolarak, rota süresince Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve Sivas olmak üzere toplam 8 istasyonun yurttaşa hizmet vereceğini belirtti.
“Projede, altyapı işlerinin bitirilme oranı yüzde 96.6, üstyapı ve elektromekanik işlerin bitirilme oranı ise yüzde 66 olarak asıllaştı”

Ankara-Sivas YHT hattında toplam uzunluğu 66,08 km olan 49 adet tünelde 63.3 km tünel kazısının ve 56.86 kmlik tünel kaplamasının bitirildiğini andırdıran Bakan Karaismailoğlu, “Yüksek Süratli Tren hattımızda toplam uzunluğu 27.2 km olan 49 adet viyadüğün, takımımızın özverili çalışmasıyla toplamda 26.96 kmlik kısmı bitirildi. İki adet viyadükte de yalnızca 252 metre imalatımız kaldı. Projede, altyapı işlerinin bitirilme oranı yüzde 96.6, üstyapı ve elektromekanik işlerin bitirilme oranı ise yüzde 66 olarak asıllaştı” aktarımında bulundu.

Sıradaki Haber :  Bakan Koca: 'Koronavirüsle mücadelenin ikinci dönemindeyiz'

“Projede toplam uzunluğu bin 933 metre olan 6 adet viyadük öngörülürken, tüm viyadük imalatları bitirildi”

Kayaş-Yerköy-Sivas arası proje rotasında halihazırda toplam 645 km tek hat ray seriminin reelleştiğini ve üst yapı ile elektromekanik işlerin bitirilme oranının ise yüzde 66 olduğu bilgisini aktaran Bakan Karaismailoğlu, “Kayaş- Elmadağ Kesiminde, toplam uzunluğu 9 bin 257 km olan 13 adet tünel bulunuyor. Toplamda 9 bin 168 metre tünel kazısı, 6 bin 123 metre tünel kaplamasını tamamladık. Projede toplam uzunluğu bin 933 metre olan 6 adet viyadük öngörülürken, tüm viyadük imalatları bitirildi. Altyapı işlerinin bitirilme oranı yüzde 90 olarak asıllaştı” değerlendirmesinde bulundu.
“Ankara-Sivas YHT hattını 2020 seneyi içerisinde hizmete almayı tasarlıyoruz”
Projeyi 2020 seneyi içerisinde yurttaşların hizmetine sunabilmek için gece gündüz demeden yoğun bir biçimde çalışıldığını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, hattı kesimler halinde şirkete almayı kastettiklerini andırdırarak, “Emelimiz yurttaşımıza hizmet. Mesafeleri kısaltan ,insanları hoşlandıklarına kavuşturan Eriştirme ve Altyapı Bakanlığı ailesi olarak, yurttaşımız için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Yaşama geçirdiğimiz her projede eforumuz çoğalacak” söylemesinde bulundu.
Bakan Karaismailoğlu, ulusal efor olarak Türkiye’nin bu projeler ile markalaşma yolunda emin adımlar ile ilerlediğini bildirdi.

Mevlüt Hasgül
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu