Dünya

ABD’de Trump ölürse senaryosu

Amerika Birleşik Devletlerinde Başkan Donald Trump ve Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Mike Pence’in vefat senaryosu, Amerika Birleşik Devletleri Kurultay ve Temsilciler Meclisi Aboneleri, Hukukçular ve ülke politikasına güzergah verenler arasında büyük münakaşalara neden oldu. Başkan Yardımcısı Mike Pence’in lafçısı Katie Miller, Trump’ın kızı İvanka Trump’ın özel asistanının virüs testlerinin pozitif çıkması sonrasında, Beyaz Saray Covid-19 ile Çaba Vazife Eforu aboneleri, Amerika Birleşik Devletleri Yiyecek ve İlaç Yöneti FDA Başkanı Stephen Hahn, Amerika Birleşik Devletleri Hastalık Hakimiyet ve Temkine Merkezi CDC Direktörü Robert Redfield ile Milli Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci kendilerini karantinaya almaları ülkede kavgaları birliktesi getirdi. Uzmanlar ise Trump ve Pence’in korona virüs sebebiyle can vermeleri halinde ülkeyi kimin idareyeceği mevzusuna bir tasarının olmadığını belirtiyor.

Hukukçular, Trump ve Pence’in korona virüs salgında can vermeleri halinde bir kabus senaryosu ve büyük bir anayasal kriz yaşanabileceği mevzusunda ihtarlar yaparken 1886 ve 1947’de yapılan tüzük farklılığında ikisinin birden can vermeleri gidişatında sarih bir kanunun bulunmadığını belirtiyor. Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin ise başkanlık koltuğuna oturmasının kanunlarda belirtilmediği aktarılıyor.

Bazı hukukçular, Pompeo’nun seçim edilebileceği görüşünde

Bazı hukukçular ise ülkedeki, son bir karar verilinceye kadar ve hatta belki de sonrasında büyük protestolara ve genel kargaşaya yol kalemtıraş politik polarizasyon göz önüne alındığında duruşmalar, yasal bir mesele yerine politik bir karar verdikleri takdirde, başkanın partisinin bir azası olduğu ve yürütme kolunda vazife aldığı için Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun seçim edilebileceği görüşünde.

“Trump ve Pence’in sıhhat gidişatları çok iyi”

Beyaz Saray Lafçısı Kayleigh McEnany mevzuya ait yaptığı söylemede, Beyaz Saray’daki son iki korona virüs olayı göz önüne alındığında, yönetin bu mevzu üzerinde tartışmayacağını, Trump’ın ve Pence’in son derece sıhhatli olduğunu belirterek “Amerikan milleti ve siz muhabirlerin bunu kutlaması gereken bir vaziyet” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber :  Aşırı sıcaklardan dolayı kuruma noktasına gelen kanyondaki dereden yavru balıkları böyle kurtardılar

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Pence’in Lafçısı Katie Miller’da Covid-19 çıkmasının ardından kendisini karantinaya alan Pence ile surat surata görüşmediklerini ve Pence’i özlediğine söylemişti.

Hasan Çelik

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu