Dünya

AB’den Afrin’deki saldırıyla ilgili açıklama: ‘Tahammül edilemez bir terör saldırısı’

Suriye’nin Afrin ilçesinde terör örgütü PKK/YPG tarafından sivillere müteveccih asıllaştırılan atağa müteveccih Avrupa Birliği AB Dış Eylem Servisi tarafından söyleme geldi. AB tarafından yapılan söylemede mevzubahisi hamle, “Tahammül edilemez bir terör hamlesi” olarak nitelendirildi. Söylemede, “Salı günü Afrin merkezindeki terör hamlesi çocuklar dahil en az 40 şahsı öldürdü ve en az bir o kadar rakamda sivili yaraladı. Avrupa Birliği, kurbanların akrabalarına ve dostlarına en içten taziyelerini sunuyor ve yaralılara süratli bir iyileşme diliyor” denildi.

“Mesuller kesinlikle hesap vermeli”

Söylemede atağa müteveccih, “Bu cins tahammül edilemez terör eylemleri asla haklı şovlamaz. Mesuller kesinlikle hesap vermelidir” denildi. Söylemede ayrıca AB’nin, BM Özel Temsilcisi Geir Pedersen’e ülke çapında mütareke için yaptığı çağrıya verdiği takviyenin tekrarlandığı belirtilerek, “Karara giden tek yol, BM Güvenlik Konseyi’nin 2254 2015 rakamlı kararı yönünde emin ve BM tarafından basitleştirilmiş içerici bir politik çözümdür” ifadeleri kullanıldı.

Öte yanda dün Suriye’nin Afrin ilçesinde terör örgütü PKK/YPG’nin asıllaştırdığı bombalı taşıt hamlesinde 11’i çocuk olmak üzere 40 birey yaşamını kaybederken 47 şahıs da yaralandı.

Mustafa Ulusoy

Sıradaki Haber :  Resülayn'da bomba yüklü araç patladı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu