Dünya

Almanya Dışişleri Bakanı Maas: ’14 Haziran’dan sonra seyahat uyarılarını kaldıracağız’

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Mass, 2. Avrupa Komşuluk Diyaloğu görüşmelerinde Avrupa turizminin koordine edilmesi mevzusunu ele aldıklarına söyledi. Yeni tip korona virüs Covid-19 krizinden sonra Avrupa’da yine yaz tatilinin yapılması olası kılmak istediklerini belirten Bakan Maas, “Tehlikesiz tatil için, tatilin yapılabilir olabilmesi için evvel her şeyden evvel tehlikesiz olmadır” ifadelerini kullandı.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Mass, tatil için çifte güvenliğe gereksinim dinlediklerini, birinci koşulun tatile giden şahısların tehlikesiz bir biçimde tekerrür ülkelerine geri dönmeleri için karantina tertip etmelerinin eksiltileceği ve Avrupa genelinde tek tip kriterler üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

Bakan Mass, “İkinci en ehemmiyetli kaidelerden biri de turistik bölgeler için sıhhat ve hijyen standartlarının olmasıdır” diyerek Avrupa’da tatil için uygulanabilir, anlaşılır ve koordineli saydam bir yaklaşım üzerinde çalıştıkları, salgının milli ve bölgesel değişiklikler gösterdiğini, bu sebeple de herkese ayrı bir çözüm üretmenin olası olmayacağını anımsattı.

“14 Haziran’dan sonra seyahat ihtarlarını kaldıracağız”

Alman ulusunun tatil temennisine hak verdiğini ifade eden Bakan Mass, birkaç hafta evvel binlerce Almanı dünyanın değişik ülkelerinden tahliye ettiklerine dikkat sürükleyerek yaz aylarında böyle bir tahliye hakikatleştirmek istemediklerini ifade etti.

Bakan Maas, “İster Baltık ülkelerine isterseniz Akdeniz sahillerine tatilinizi geçirin, sosyal mesafe ve hijyen kaideleri her yerde geçerli olacaktır. 14 Haziran’dan sonra seyahat ihtarlarını kaldıracağız. Bu zamana kadar kademeli olarak seyahat bilgilerini değiştirebileceğimizi umuyoruz” dedi.

Bakan Maas, pazartesi günü 10 Avrupa Birliği AB ülkesiyle görüştüklerini, bugün ise 9 komşu ülkenin dışişleri bakanlarıyla toplandıklarını ve görüşmelerin devam edeceğini belirtti.

Mehmet Koca

 

 

Sıradaki Haber :  Portland’daki gösterilerde ABD bayrağı yakıldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu