Dünya

Almanya’da inşaat işçisi Türk’ün şüpheli ölümü

Almanya’nın Bonn kenti yakınlarında bulunan Bad Honef kasabasında 10 gün önce şüpheli bir şekilde ölü bulunan 42 yaşındaki ve 2 çocuk babası Hüseyin Yaldır’ın ailesi yetkililerden olayın aydınlatılması için takviye istiyor. Polis raporlarına göre Yaldır’ın cansız bedeni, evinin uzağında kimsesizler yurdunda bulundu. Anne İlhan Yaldır, oğlunun ölüm nedeninin henüz devlete ait makamlar göre kendisine bildirilmediğini açıklama ederken, oğlunun şüpheli ölümü için bir tanımlama bekliyor.

Anne Yaldır, “Oğlum daha 42 yaşındaydı. Evinde bulunmadı başka yerde bulundu. Ben şaşkınım yaşlı halimle kime gideyim, bakanlarımız destek etsin. Duysunlar sesimi, başka ben ne diyebilirim, gücüm yetmiyor. 8 tane çocuk biz kime gidelim. Hüseyin’in 2 çocuğu var biri 8 yaşında biri 13 yaşında” ifadelerini kullanırken, oğlunun ölümünün kesin olmayan olduğunu dile getirdi.

Anne Yaldır, “Lütfen sesimi duysun yetkililer, yardım etsinler. Normal işleyişte polisin bana gelip ‘’Bu çocuk senin mi ?” diyerek haber vermesi lüzumlu. 6 gün bizi nafile beklettiler. Hiç dışarı bile çıkartmadılar. Hiç denetim bile etmediler. Kağıtlar da yazıyor. O doktordan ve polisten hesabının sorulması lüzumlu. Bizim yetkililerimizin bana destek etmesi lazım. Ben yandım başka analar yanmasın. Adi öldüyse alışılagelmiş yazarlar. Neden evinde değil de diğer bir yerde ölü bulunuyor? Niçin hiçbir şey söylemiyorlar” biçiminde konuşarak, oğlunun ölümünün belirsiz olduğu iddiasında bulundu. Acılı Anne, ‘’On gündür içim yanıyor. Ölüm nedeni değil. Hangi tarihte öldü o yok.

Perşembe günü haber veriyorlar, Salı günü de cenazenizi götürün diyorlar. Böyle bir şey olabilir mi ? Ne olur yetkililer yardım etsin. Benim kafam karmakarışık. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok bu. Bu meslek girift” ifadelerini kullanırken, oğlunun ölümünün adi bir vefat olmadığını kararsız olduğu iddiasını tekrardan yineledi.
Anne Yaldır, “Benim oğlum asıl diyerek bana gelirdi. Neden odasında değil başka bir yerde ölü bulunuyor. Neden beni çağırmıyorlar. Bunlar fazla kayda değer şeyler. Yetkililerimizin bana takviye etmesi gerekli. Yalnızca onu istiyorum. Başka anaların içi yanmasın.

Sıradaki Haber :  Libya’da Hafter milisleri Beni Velid kentini terk ediyor

Öldüğü tarihi yazmamışlar. Kontrol etmemişler. Ev sahibi anahtarı vermiyor. Yattığı yerde ağzından burnundan niye kan geliyor. Yastığı kan, cenazesinde kulağından, burnundan kan geldi. O zaman bu adi değil yani. Bu polis, doktor bunu neden gizliyor.

Hekim ve polis bana hesap saptamak zorunda annesi olarak” ifadelerini kullanırken, oğlunun ölümünü polis ve doktorum gizlediğini iddiasında bulunarak, yorumlama yapılmasını istedi.

Oğlunun ölümünden fazla etkilenen Yaldır ilaç kullandığını söyleyerek, “Ben şoktayım, ilaç ile ayakta duruyorum. Gelinime haber geliyor oda bana telefon açıyor haber veriyor. Oğluma telefon açıyorlar annen hiç gelmesin diyorlar. Büyüklerimiz sesimi duysun” dedi.

Sinan Karamurat
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu