Dünya

Avrupa’da korona virüsle mücadelede göçmenler ön saflarda

Avrupa Birliği AB İçişleri Komiseri Ylva Johansson, Avrupa’da yeni tip korona virüs Covid-19 salgınıyla çabada muhacirlerin ön tasarıda yer aldığını ifade etti. Salgında muhacirlerin kilit rol oynadığını belirten Johansson, “İsveç’te her 3 hekimden biri Avrupa dışında doğan muhacir orijinli. Değişik geçmişlere sahip bu esas emekçileri artık her gün gazetelerin ön sayfasında görebiliriz” diye konuştu.

Korona virüs ile çaba eden sıhhatçilere gönüllük temeli ile destek edenlerin çoğunun da muhacir olduğuna dikkat sürükleyen Johansson, “Korona virüs krizinde ön tasarıda çaba edenlerin muhacir orijinli insanlar olduğunu görebiliriz. Virüsle gayretin merkezinde bulunan bu insanlar Avrupa’nın bir parçasıdır” ifadelerini kullandı.
Avrupa’ya senede 1-1.5 milyon muhacir geldiğine işaret eden Johansson, “Onlar olmasaydı Avrupa olarak biz yoksul olacaktık” dedi.

Muhacirleri makûs göstermek isteyen ırkçı ve fazla sağcı gruplardan da rahatsızlık dinlediklerini dile getiren AB İçişleri Komiseri Johansson, “Her müddet muhacir orijinli insanlarımızı makûs göstermek isteyen ırkçı etraflar olacaktır. Bir daha andırdırmak istiyorum. Muhacirler bizim parçamızdır” biçiminde konuştu.

Sıradaki Haber :  İngiltere'de son 24 saatte koronadan 768 ölüm

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu