Gündem

Aylardır ailelerini göremeyen sağlık çalışanlarının bayramlıkları, üniformaları oldu

Yeni tip Korona virüs Covid-19 salgınına karşı en ön saflarda yer alarak gece gündüz mesai tüketen sıhhat çalışanları Ramazan Bayramında da çabasına devam ediyor. Virüsle gayrette canla başla çalışan personel, bayramı sağlık kurumunda geçirirken bayram sabahı ailelerinden uzakta olmanın burukluğunu yaşıyor. Üniformaları bayramlıkları olan çalışanlar, hoşlandıklarının bayramını görüntülü aramayla kutlayarak hasret gidermeye çalışıyor.

Ailesinden ve 7 yaşındaki kızı Berra’dan ilk kere ayrı bir bayram geçiren Ankara Kent Sağlık Kurumu Covid-19 servisinde vazifeli Hemşire Esra Çakan, 2 aydır kızını göremediğini söyleyerek, “Pandemi süreci başladığında bulaştırma tehlikemiz olduğumuz için kızımı ailemin yanına İzmir’e vazgeçtim ve geldim. 2 aydır kızımdan ayrı yaşıyorum ve bu bayram da ilk ayrı bayramımız olacak. Azıcık ve buruk ve üzüntülüyüz. Çok özlüyorum. Günde 4-5 kere görüntülü konuşuyoruz. Konutta görüntülü oyunlar oynuyoruz aralıksız. Bu süreci bu biçimde geçirmeye çalışıyoruz. Şu an bana kavuşmak istiyor. Her gün takvimden geri sayıyoruz. İkimiz için de güç bir süreç oldu. Daha bayramlaşma fırsatımız olmadı” dedi.

“Dostlarımızla, hastalarımızla bayramlaştık”

Hemşire Nilay Çetinkaya ise bu bayramı sağlık kurumunda geçirdiklerini belirterek, “Bu bayram üniformalarımız, bizim bayramlıklarımız oldu. Dostlarımızla, hastalarımızla bayramlaştık. Dünyada da yaşanan bu ilkle birlikte biz de bayramımızı sağlık kurumunda geçiriyoruz. İlk kere ailelerimizden uzakta bir bayram geçiriyoruz. Hastalarımız ailemiz oldu ve onlarla bugün bayramlaştık” ifadelerini kullandı.

“Telefondan ailemle konuşabileceğim”

Korona virüs salgınından dolayı 3 aydır ailesini göremeyen Hemşire Gülseda Takviyeci de, ilk kere ailesinden uzak bir bayram geçirdiğini vurgulayarak, “Ama vazifem bu ve misyonumu en iyi biçimde yerine getirmek istiyorum. Ailemi göremediğim için çok buruk duygular içerisindeyim ama böyle bir vazifeyi yaptığım için de kendimi şerefli ve mutlu seziyorum. Telefondan ailemle konuşabileceğim” dedi.

Sıradaki Haber :  4 il için fırtına uyarısı

“Ama biz de burada bir aile olduk”

Sağlık Kurumunda rehabilitasyon gören hastalar da bayramı ailesinden ayrı geçiriyor. Uzun vakittir rehabilitasyon altında olan hastalardan Uğur Osman da, “Ailemden uzak olmak azıcık üzücü ama buradaki dostlar da sağ olsun hiç yalnız vazgeçmiyorlar her dakika ziyaretime geliyorlar. Hatırımı soruyorlar, bayramımı kutluyorlar. Hep birlikteyiz, onlar da ailelerinden uzak. Biz de uzağız. Ama biz de burada bir aile olduk. Aileme özlemime sürüklemiyorum, sürükletmiyorlar” dedi.

Neşra Durmaz – Muhammet Mücahit Dereli – Mehmet Kalay
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu