Dünya

Azerbaycan’da Covid-19 kısıtlamaları hafifletildi

Çin’de ortaya çıkarak dünyayı tesiri altına alan yeni tip korona virüs Covid-19 salgınına müteveccih bir hayli ülke önlemlerini rahatlattı. Azerbaycan’da kısıtlamaların bugünden itibaren gevşetilmesiyle ülke genelinde SMS ile izin alınarak caddeye çıkma uygulaması sona erdi. Lokantalar, kafeler ve çay bahçeleri mahallî saatle 08.00-18.00 arasında faaliyet göstermek üzere yine açıldı. Personeller, maske ve eldiven kullanarak alıcılara hizmet verecek.

Başşehir Bakü’de park ve dinlenme alanlarına giriş yasağının kalkmasıyla beraber yurttaşlar park ve alanlara akın etti. Parklar 10 şahıstan fazla olmamak koşuluyla yine ziyaretçilere açılırken polis ve asker de yurttaşların maske takması ve sosyal mesafeyi gözetmesi mevzusunda ihtarlarda bulunuyor. Fevvareler Alanına ve Deniz Kenarı Ulusal Parkına gelen yurttaşlar için de banklara sosyal mesafenin uygulanması istikametinde ihtar levhaları yerleştirildi. Bakü sokaklarında da vasıta yoğunluğu yaşandı.

Bazı kısıtlamalar kaldırıldı

Karar kapsamında kısıtlamaların hali hazırda sürdüğü Bakü, Sumgayıt, Gence ve Lenkeran kentleri ile Abşeron şehrinde SMS ile izin alınarak caddeye çıkma uygulaması sona erdi. Park ve dinlenme alanları, 10 şahıstan fazla olmamak koşuluyla yine ziyaretçilere açıldı. Müze ve sergiler de kapılarını yine yurttaşlara açtı. Ülke genelinde 65 yaş üstüne getirilen caddeye çıkma yasağı da kaldırılırken tehlike sebebiyle lüzumlu olmadıkça dışarı çıkmama ihtarı yapıldı.

Bazı kısıtlamalar 31 Mayıs’a kadar devam edecek

Buna göre kargo taşımacılığı hariç kara ve hava yoluyla Azerbaycan’a giriş-çıkış, Bakü, Sumgayit ve Abşeron şehrine öbür bölgelerinden yolcu taşımacılığına müteveccih uygulanan yasak devam edecek. Kültürel ve spor aktiflikleri de dahil olmak üzere düğünlerin, nişan merasimlerinin ve eşi tüm kitle aktifliklerine getirilen yasaklar da 31 Mayıs’a kadar yürürlükte kalmaya devam edecek.

Öte yandan şu ana kadar 3 bin 374 Covid-19 olayı tespit edilen Azerbaycan’da korona virüs sebebiyle 39 birey yaşamını kaybederken 2 bin 15 hasta ise iyileşti.

Sıradaki Haber :  Tatvan’da bir bina karantinaya alındı

Kamil Enderli
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu